Hardlopend Nederland maakt NederlandSchoon

Zaterdag, 16 maart 2019
Hardlopend Nederland maakt NederlandSchoon
Op 23 maart 2019 vindt de Landelijke Opschoondag plaats. Het thema van de Landelijke Opschoondag 2019 is ‘één buurt, één missie’. Een prachtige kans om samen Nederland al sportend schoner te maken. Dit kan bij je atletiekvereniging of tijdens je dagelijkse run.

Het is belangrijk dat je kunt hardlopen en trainen in een schone omgeving. Een schone omgeving zorgt voor meer sportplezier en leidt tot een betere gezondheid.

20 maart: plogtocht door Zaandam!

Ga op 20 maart mee ploggen ter voorbereiding op de Landelijke Opschoondag 2019. In Zaandam wordt met zoveel mogelijk hardlopers de stad een stukje schoner geplogd. Tussen 16:00 en 18:00 uur wordt een route gelopen waar zoveel mogelijk afval wordt opgehaald. Acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp geeft het startschot voor de plogtocht. Opruimmateriaal is beschikbaar op de locatie. Voor iedere deelnemer is er na afloop een beloning.

Kijk voor meer informatie over deze run naar de Facebook evenementenpagina ‘Plogtocht Zaandam’ of naar de website supportervanschoon.nl.

Maar wat is ploggen nou eigenlijk?

Ploggen is een combinatie van hardlopen en zwerfafval oprapen tegelijkertijd. Tijdens je hardlooprondje neem je een vuilniszak mee en raap je al het zwerfafval op wat je onderweg tegenkomt. Plogging is echt iets voor hardlopers met oog voor het milieu.

Wat kun je zelf doen?

Zoek een maatje en ga trashdaten, ga met je loopgroep ploggen of ga samen met je clubgenoten een rondje om de atletiekvereniging rennen. Probeer zoveel mogelijk vuilniszakken te vullen! Genoeg manieren om op te ruimen en actief bezig te zijn.

SupportervanSchoon stelt gratis vuilniszakken en handschoenen ter beschikking voor iedereen die een actie aanmeldt. Meld je actie aan via de website supportervanschoon.nl. Het materiaal krijg je gratis opgestuurd. Maak na afloop een foto van jouw opruimteam met alle vuilniszakken. Post dit op Facebook, Twitter of Instagram en tag Hardlopen.nl en gebruik #plognederlandschoon. De leukste actie zullen wij delen.

Dus kom in actie en verzamel al jouw loopvrienden voor een plogtocht. Want samen maken we NederlandSchoon!

Motivatie