Hardloopkoppel: 'Liefde gevonden in de sport'

Bert Pessink Donderdag, 14 februari 2019
Hardloopkoppel: 'Liefde gevonden in de sport'
Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Natuurlijk zijn er ook talloze stellen die elkaar hebben ontmoet tijdens een hardloopactiviteit. Zo ook Sergio en Inge Felter-de Jong. Bij dit stel sprong de eerste vonk over aan de rand van het Amsterdamse Bos.

Sergio Felter liep in zijn leven al een aantal marathons op verschillende plekken ter wereld. Hardloopmaatje Patrick vroeg hem mee te gaan naar een lopersclinic van de Amstelveen Marathon in het Amsterdamse Bos. “Ik dacht eerst, ik kan hier niets van leren, ik heb al zoveel clinics meegemaakt. Maar toch ben ik gegaan. De clinic, een soort circuittraining, werd gegeven door marathonloopster Inge de Jong en haar trainer Guido Hartensveld van Team Distance Runners (TDR). Ik was al meteen onder de indruk van haar. Ze had zo’n rustige uitstraling en al zoveel bereikt in haar hardloopcarrière. Na de clinic ben ik via Edwin de Vries, de nummer twee van het NK marathon 2018, aan Inge’s telefoonnummer gekomen en zijn we volop aan de praat geraakt. Na verloop van tijd zijn we verder naar elkaar toegegroeid en werd het steeds gezelliger.’’

“Voor mij was het in het begin wennen om met een topsporter te leven. Iemand die om half 6 's ochtends opstaat om te gaan trainen en ‘s avonds na haar werk nog een keer de atletiekbaan opzoekt. Ik heb meer marathons gelopen, maar zij heeft haar marathons sneller gelopen. Ze heeft met 2.33.20 (Rotterdam, 2016) ons familierecord.’’

Inge de Jong is afgelopen jaar na de Bredase Singelloop gestopt als actief atlete bij TDR maar nog wel verbonden aan het team als mentor voor een aantal jeugddames. Sergio is naast actief marathonloper ook beheerder van de facebookgroep van de Le Champion vrijwilligers. Beiden zijn nog steeds verbonden met hardlopen. De omgeving van Castricum, waar het stel nu woont, is natuurlijk ook prachtig om te lopen. “Het is er mooi maar ook heel groot. Zo groot dat ik nog wel eens kan verdwalen. Om samen te trainen is Inge echt nog te snel voor mij. Als we wel samen lopen, loopt zij soms een stukje vooruit om dan om te keren en mij als een soort stofzuiger weer op te pikken. Wat we met Valentijnsdag gaan doen weten we zo niet, want voor ons is het eigenlijk elke dag Valentijnsdag.”

*Vanochtend heeft Sergio live op radio 538 Inge ten huwelijk gevraagd.

Motivatie
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.