Deze app stippelt een ideale hardlooproute uit

Zaterdag, 21 oktober 2017
Deze app stippelt een ideale hardlooproute uit
Heb jij soms moeite om een nieuwe hardlooprondje te vinden? De app Runamic is daar mogelijk een oplossing voor, want die stippelt voor jou de ideale route uit. Je hoeft alleen aan te geven hoe lang je training hoeft te duren. De app kan nu getest worden in de Belgische stad Gent.

De app Runamic is niet zomaar een hardloopapp. Er zit een hele wetenschap achter. De app werd ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit Gent, die het vorige week presenteerden tijdens een congres over sportinnovatie in Brugge. De innovatie in Runamic zit vooral in dat je een route op maat krijgt.

Persoonlijke route

In en rond de stad Gent bestaan al verschillende hardlooproutes, maar die kun je niet vanaf iedere locatie starten. Alle mogelijke routes in Gent zijn nu in de app gebundeld. Als je een persoonlijke route wil hoef je alleen maar je startlocatie, hoe lang je wil lopen en waar je langs wil komen in te voeren. De app houdt ook rekening met het tijdstip. 's Avonds laat zal Runamic je bijvoorbeeld niet door het donkere Citatelpark sturen.

Langs monumenten in Gent

Als je je onderweg bedenkt en toch een ander straatje in gaat dan past de app je route automatisch aan. Je kunt ook een route laten uitstippelen langs de mooiste monumenten van Gent. Handig voor als je een weekendje weg naar Gent gaat en je daar ook een rondje wil hardlopen.

Screenshot van de Runamic-app.

Testfase

De Runamic-app is voorlopig alleen in Gent beschikbaar in een testversie. Met de feedback die gebruikers nu geven wordt de app verder aangepast. Daarna wordt de route-app mogelijk ook naar andere steden in België en misschien ook wel naar Nederland gebracht.

Je kunt de app hier bekijken en uitproberen.

Bron: VTM

Foto: Shutterstock

Apps Hardlooproutes