De mooiste hardloopplekken in Apeldoorn

Vrijdag, 27 oktober 2017
De mooiste hardloopplekken in Apeldoorn
Nederland kent veel mooie plekken om te hardlopen. In deze rubriek geven we je daarom samen met een lokale expert nieuwe hardloopinspiratie. Want wat is er nu leuker dan nieuwe hardlooprondjes ontdekken? Deze keer neemt Dennis Licht je mee naar zijn rondjes in en rond Apeldoorn.

Dennis Licht (33) is een voormalig topatleet gespecialiseerd in de 1500 en 5000 meter. Dennis is vorig jaar gestopt als topsporter, maar hij mist de competitie niet. "De liefde voor het hardlopen is gebleven. Ik loop ook bijna elke dag en alles wat ik doe heeft ook met bewegen of hardlopen te maken."

Dichtbij het bos

In de omgeving van Apeldoorn, waar Dennis woont, heeft hij een prachtig trainingsgebied. Hij loopt daar nu nog steeds dezelfde rondjes. "Ik woon een paar honderd meter van het bos vandaan, daar train ik dus vaak. Ik loop ook wel op straat dan ga ik bijvoorbeeld over de Arnhemseweg naar de Woeste Hoefweg en dan terug via de Berg en Dalweg."

Dennis Licht.

Walhalla voor hardlopers

Vanuit Apeldoorn heeft hij de Veluwe als zijn achtertuin voor zijn hardlooprondjes. "De Veluwe zijn eigenlijk meerdere aangesloten natuurgebieden. Je kunt op onverharde bosbaden hardlopen of op de wandel- en fietspaden. Het is echt een Walhalla voor hardlopers. Ik vind de rust en de ruimte hier ideaal. Ik ontdek ook steeds weer nieuwe plekken en elk jaargetijde ziet het er weer anders uit."

Top 5 van Dennis Licht

Uit de vele mogelijkheden die Dennis heeft vanuit Apeldoorn heeft hij de volgende top 5 samengesteld van zijn mooiste hardloopplekken:

1. Kroondomein Het Loo

"Dat is mijn favoriete trainingslocatie. Voor mij is dat echt de mooiste plek om te trainen. In de Lootuinen is ook alles onverhard. Voor de tuinen moet je wel toegang betalen."

2. Loenenmark

"Als ik een wat langere duurloop doe dan ga ik vaak richting het gebied tussen de Apeldoorn en de Posbank. Dat is echt schitterend. Ik loop dan van Loenenmark richting Groenendaal en dan terug naar Apeldoorn."

3. Deelerwoud

"In het Deelerwoud heb ik een rondje van 15 km. Daar kun je ook goed wild spotten. Ik heb daar zelf vaak genoeg herten gezien."

4. Het Leesten

"Ik loop eigenlijk altijd minimaal 45 minuten. Een kort rondje wat ik kan doen vanuit Apeldoorn gaat over Het Leesten, dat ligt tussen Beekbergen en Park de Hoge Veluwe in."

5. Berg en Bos

"Ik trainde als atleet ook vaak op de atletiekbaan in Apeldoorn van AV '34. Daar omheen heb je ook een mooi bosgebied waar je goed kunt trainen.

Wil je meer weten over Dennis Licht en de hardloopclinics die hij geeft? Ga dan naar zijn website.

Foto: Andy Astfalck

Hardlooproutes