De favoriete hardlooproute van boswachter Hanne Tersmette

Marloes Berghege
Marloes Berghege Donderdag, 17 oktober 2019
De favoriete hardlooproute van boswachter Hanne Tersmette
Hanne Tersmette (32 jaar) woont midden in het bos in Doorn en is boswachter bij Natuurmonumenten. Momenteel traint ze voor haar eerste marathon. Wij vroegen haar alles over haar favoriete hardlooproute.

Hanne: ‘Ik ben eigenlijk helemaal geen hardloper van huis uit, maar ik train nu toch voor een marathon. Ik heb hiervoor fanatiek geschaatst en op hoog niveau wielrennen gedaan. Ik heb in die sporten hele mooie dingen gedaan, NK’s ook, maar was nu wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vind sporten heel leuk, maar het liefst wel met een doel. Een marathon is voor mij echt een bucketlijst dingetje, dat wil ik gewoon nog een keer doen in mijn leven. Dus train ik nu voor de Rotterdam marathon en loop ik sinds een aantal maanden meer en serieuzer hard.’

Trailrun Zuid-Kennemerland

Hanne: ‘De rondjes worden nu steeds groter en ik merk dat ik vaak dezelfde route pak. Dan weet ik precies hoeveel kilometer ik moet lopen en word ik niet training technisch verrast, omdat ik opeens een heel stuk moet omlopen of zo. Dus meestal loop ik vaste rondjes rondom mijn huis en bouw die stukje bij beetje uit. Dat zijn makkelijke rondjes om te doen, maar mijn favoriete hardlooproute is een trailrun in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dat vind ik echt een mooie route. Ik heb de route door mijn werk leren kennen. Hij zit in een gebied van Natuurmonumenten en een collega boswachter vroeg mij een keer een vlog te maken over die route om die te promoten. Dat heb ik gedaan en ik vond het meteen een superleuke route. Ik woon er niet dichtbij, maar ik heb de route sindsdien nog wel een aantal keer gelopen. De route is heel afwisselend: er zit hoogteverschil in, je loopt op schelpenpaden, dan weer op zandpaden, je komt dieren tegen, je gaat van de dichte bossen naar de zee. Het is heel gevarieerd en dat maakt het heel leuk. Dat leidt je ook af van het hardlopen en dan is het trainen een stuk minder erg.’ Wil je deze route ook lopen? Je vindt alle informatie op de website van Natuurmonumenten. Wat is jouw favoriete hardlooproute? Laat het ons weten via www.favorietehardlooproute.nl.

Natuurmonumenten en hardlooproutes

Natuurmonumenten zet zich graag in voor mensen die actief de natuur in willen en faciliteert met paden, voorzieningen op startpunten, evenementen en routes. Op zoek naar een hardlooproute in de natuur? In de natuurgebieden van Natuurmonumenten vind je talloze routes waar je je favoriete sport kunt beoefenen. De boswachters zorgen ervoor dat de paden er piekfijn bij liggen. Dankzij dit zorgvuldige onderhoud zijn de routes veilig, goed begaanbaar en schoon, ideaal voor een rondje hardlopen of trailrunnen. Bekijk alle hardloop- en trailrunroutes in de natuur op deze speciale pagina voor hardlopers op de website van Natuurmonumenten.

Hardlooproutes
Marloes Berghege
Geschreven door

Marloes Berghege

Marloes Berghege is freelance schrijver voor onder andere hardlopen.nl, &C, VIVA en is bezig met haar eerste feelgoodroman. Naast schrijven, loopt ze graag hard. In oktober 2018 is Marloes moeder geworden van Kiki. Momenteel werkt ze aan een hardloop comeback op de lange afstanden en hoopt ze volgend jaar weer aan de start van een marathon te staan.