Daag jezelf uit met de ‘The 90 minute Dash Run’

Bert Pessink Woensdag, 27 januari 2021
Daag jezelf uit met de ‘The 90 minute Dash Run’

Misschien heb je er al van gehoord: ‘The 90 minute dash run’. Vanuit Londen is dit initiatief ontstaan waarbij het de opdracht is om met een team van 5 personen binnen 90 minuten 60 items te verzamelen. Het is volledig corona proof, want de teamleden gaan in hun eigen omgeving hardlopen en zijn via whatsapp met elkaar verbonden.

Raoul Spronken, ASICS Frontrunner en Running Tour gids in Maastricht, is een enthousiast deelnemer aan de Dash Run. ‘Dash moet je zien als ‘Rush’ of vertaald ‘gehaast’. In London is Secret London Runs ermee begonnen. Zij zochten na het wegblijven van toeristen in de Britse hoofdstad naar een alternatief voor hun running tours. Het spel is simpel. Je hebt met je team 90 minuten om hardlopend 60 items te verzamelen. Daar maak je dan een selfie van en upload je in een Google sheet. Na 90 minuten stopt de tijd en het team met de meeste items wint. Een paar dagen voor de start krijg je een virtuele briefing. Op de dag zelf krijg je nog een briefing waarin de regels en de items worden uitgelegd. Zo mag je tijdens het spel bijvoorbeeld niet fietsen of ergens naar binnen gaan.’

De items die onderweg gezocht moeten worden zijn heel divers. Zo moeten de deelnemers op zoek naar bijvoorbeeld een gele voordeur, een hond, een automerk of een loper met rode sportschoenen aan. Een team heeft 5 deelnemers die tijdens het spel via een whatsapp groep met elkaar verbonden zijn.

Spronken: ‘We hebben het spel met de Frontrunners gespeeld, 20 deelnemers in 4 teams. Vlak voor de start hebben we overlegd wie welke items zou zoeken en ook halverwege hebben we gekeken welke items we nog moesten, want dat kan ieder teamlid in zijn Google teamsheet zien. De reacties na afloop waren enthousiast. We hebben samen op afstand anderhalf uur lol gehad en aan onze conditie gewerkt. Mede omdat we elkaar de afgelopen maanden niet fysiek hebben gezien waren we toch even samen in een spel. Bovendien leer je in deze sportieve zoektocht je eigen woonplaats ook beter kennen.’

30 en 31 januari zijn de volgende data voor The 90 minute Dash Run. Kijk hier voor meer informatie.

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.