Ciska van Sloten is de Loper van het Jaar 2019!

Woensdag, 5 juni 2019
Ciska van Sloten is de Loper van het Jaar 2019!
Op Global Running Day is Ciska van Sloten als dé Loper van het Jaar 2019 bekend gemaakt. Ze kreeg de meeste stemmen in deze nieuwe verkiezing. De voor het eerste georganiseerde verkiezing is een initiatief van Runner’s World in samenwerking met de Hartstichting.

Na een eerste selectieronde was Ciska van Sloten (49) uit Leeuwarden een van de vijf geselecteerde genomineerden voor deze nieuwe publieksprijs. Op runnersworld.com/nl kon gestemd worden. Met veertig procent van de stemmen bleef Cisca de andere genomineerden ruim voor. Als prijs kreeg Ciska een speciale medaille en een waardecheque van 500 euro, te besteden bij een van Runnersworld-winkels.

Eindredacteur van Runner's World Rens Muller (links) verrast Ciska van Sloten

Samen sporten en genieten

Ciska van Sloten zag drie jaar geleden op tv hoe ouders aan het sporten waren met kinderen met een beperking. Dat wilde zij ook met haar twee jongste kinderen. Dochter Charo (14) en zoon Djavi (12) hebben een ernstige stofwisselingsziekte. Daardoor zijn beiden meervoudig beperkt. Zelf sporten is voor hen onmogelijk. Maar samen sporten met hun moeder kan natuurlijk wel. Ciska ontdekte dat de kinderen ervan genieten om met haar mee te gaan als zij gaat hardlopen. Charo en Djavo in een speciale rolstoel, zij hen voortduwend.

Speciale triathlon voor wetenschappelijk onderzoek

Door mee te doen aan diverse wedstrijden hoopt Ciska aandacht te vragen voor meer onderzoek naar stofwisselingsziekten. Ze wil tussen nu en twee jaar zelfs in Friesland een speciale triatlon organiseren om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over Ciska in de nieuwe Runner's World

In de nieuwe Runner’s World (vanaf 20 juni te koop) een portret van Ciska en de vier andere genomineerden voor de verkiezing Loper van het Jaar.

Bron: Runner's World