Cheryl zet zich met de Cruyff Legacy Run in voor het goede doel

Lysanne
Lysanne Wilkens Dinsdag, 5 april 2022
Cheryl zet zich met de Cruyff Legacy Run in voor het goede doel

Op zondag 24 april gaan duizenden deelnemers rennend of wandelend van start tijdens de Cruyff Legacy Run. Samen halen ze geld op zodat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen door sport en spel. Cheryl Vromans-Kroezen is één van de lopers die meeloopt met de 14 km.

De Cruyff Legacy Run is een eerbetoon aan een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gehad. Het 14 kilometer lange parcours brengt lopers langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruyff. “De link met Johan Cruyff is voor mij een belangrijke reden om mee te doen,” vertelt Cheryl. “Ik ben eigenlijk meer een voetballer dan een hardloper en voetbal al sinds mijn 9e. Johan Cruyff is wat mij betreft een van de meest begaafde voetballers aller tijden. Het is mooi dat voetbal op deze manier samenkomt met het hardlopen.”

Inzetten voor het goede doel

De start en de finish van de Cruyff Legacy Run zijn bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Cheryl loopt de hoofdafstand van 14 km, maar er wordt ook een 5 km georganiseerd. “Ieder jaar wil ik mezelf inzetten voor een goed doel. Mijn man tipte me over de Cruyff Legacy Run en ik was direct enthousiast over het parcours en het doel erachter,” laat Cheryl weten. De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport en-spelprojecten. De focus ligt op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is, zoals kinderen met een handicap of kinderen uit achterstandswijken. “Mijn gezin en ik hebben vrij goede toegang tot sportfaciliteiten. Het enige probleem zijn de wachtlijsten in Amsterdam. Maar ik weet dat dit niet voor iedereen geldt," stelt Cheryl. "Vroeger had mijn voetbalvereniging twee G-teams voor mensen met een handicap. Het was daar normaal dat zij ook onderdeel van de vereniging uitmaakten. Die inclusiviteit vind ik belangrijk. Dat ik daar op deze manier aandacht voor kan vragen, vind ik mooi.”

Iedere deelnemer aan de Cruyff Legacy Run haalt geld op voor de Johan Cruyff Foundation. Cheryl heeft inmiddels al ruim 1000 euro aan sponsorgeld opgehaald. “In eerste instantie heb ik mijn vrienden en kennissen ingeschakeld en de actie gedeeld op social media. Veel van mijn collega’s van Public Search doneerden en zelfs een partner van mijn werk heeft geld gestort. Mijn doel was om 200 euro op te halen, maar dat heb ik al ruimschoots gehaald.”

Cheryl Cheryl (rechts) tijdens de Zevenheuvelenloop

Hardlopende voetballer

Hoewel Cheryl zichzelf hoofdzakelijk als voetballer ziet, loopt ze al zo'n twintig jaar. “Met tussenpozen, dat wel. De coronatijd heeft ervoor gezorgd dat ik weer meer ben gaan hardlopen, want voetballen kon een tijdje niet meer. Gemiddeld loop ik één tot twee keer in de week een ronde van 6 of 12 kilometer,” laat Cheryl weten. “In het verleden heb ik al meerdere keren deelgenomen aan de Dam tot Damloop en de Zevenheuvelenloop. Een halve marathon vind ik te ver, maar afstanden rond de 14-15 kilometer gaan me goed af. De Cruyff Legacy Run loop ik voor het eerst.”

De richttijd die Cheryl zich voor de 14 kilometer heeft gesteld is 1 uur en 14 minuten. “Dat is symbolisch natuurlijk een mooie tijd. Dan loop ik iets rustiger dan 5 minuten per kilometer. Dat moet lukken!”

Zet je in voor de Johan Cruyff Foundation

Cruyff Legacy Run

Wil je ook deelnemen aan de Cruyff Legacy Run? De inschrijving sluit op 22 april.

Schrijf je in!
Evenementen Motivatie
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.