Boekentip: Marathonboek 'Van Colombo tot corona'

Bert Pessink Woensdag, 9 december 2020
Boekentip: Marathonboek 'Van Colombo tot corona'

Deze maand is het nieuwe marathonboek ‘Van Colombo tot corona: mijn weg naar een sub-drie marathon’ van Job Pennekamp (30) uitgekomen. Dit boek is het vervolg op zijn eerste marathonboek ‘Nooit meer bananen’. Job vertelt ons zelf wat we van zijn nieuwste boek mogen verwachten!

‘Tijdens mijn eerste marathon, die van Amsterdam in 2013, stortte ik na negenendertig kilometer in elkaar. Ik werd wakker tegen een boom, waarna ik volledig uitgedroogd en met tweeënveertig graden koorts werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig liep alles relatief goed af en liep ik diezelfde avond nog zonder hulp het ziekenhuis uit, maar de schrik zat er goed in. In de jaren na dit mislukte avontuur kwam de zin om het nog eens te proberen gelukkig langzaam maar zeker terug en vier jaar later ging ik, weer in Amsterdam, voor mijn tweede poging. Dit keer had ik me veel beter voorbereid en ging alles gelukkig heel goed’, zo legt Pennekamp uit.

Over deze twee marathons schreef Job in 2018 zijn eerste marathonboek ‘Nooit meer bananen’, dat heel goed werd ontvangen door zowel lopers als niet-lopers. In het boek neemt hij je in tweeënveertig hoofdstukken kilometer voor kilometer mee in zijn tweede marathon, terwijl hij ook uitgebreid beschrijft waar het de eerste keer is misgegaan. Na het uitkomen van dit boek volgde een periode zonder groot hardloopdoel, totdat het toch weer begon te kriebelen. Hij besloot om zijn grote hardloopdroom uit te laten komen: een marathon onder de drie uur. En over dat avontuur gaat zijn nieuwe marathonboek.

'Denkbeeldige finish op een willekeurig fietspad vlak buiten Amsterdam’

Pennekamp: ‘Mijn nieuwe hardloopboek heet ‘Van Colombo tot corona: mijn weg naar een sub-drie marathon’ en is echt het vervolg op ‘Nooit meer bananen’. In het boek neem ik je mee op de reis die ik na mijn tweede marathon heb afgelegd, maar ik beschrijf met name het jaar dat ik uittrok om te trainen voor mijn derde marathon, waarin ik onder de drie uur wilde duiken. Het werd een heel bijzonder jaar, waarin ik de eerste maanden met mijn vriendin door Azië reisde en ik op de meest prachtige plekken heb getraind en knotsgekke avonturen heb beleefd. Zo belandde ik midden in een hondenruzie in de bergen van Sri Lanka en raakte ik verdwaald in Thailand.’

‘Later in het jaar had ik een grote hardloopdip en werd mijn voorbereiding bovendien op zijn kop gezet door het coronavirus, waardoor de marathon werd afgelast en ik werd gedwongen te improviseren. Een spannende en zware periode volgde, waarna het avontuur eindigde met een eigen marathon, een race tegen de klok en een denkbeeldige finish op een willekeurig fietspad vlak buiten Amsterdam.’

Net als in ‘Nooit meer bananen’ staat ook in ‘Van Colombo tot corona’ Job zijn persoonlijke verhaal centraal, terwijl hij de lezer tegelijkertijd inhoudelijk meeneemt in alle keuzes die hij maakt op bijvoorbeeld het gebied van het opbouwen van een trainingsschema.

‘Van Colombo tot corona’ is een boek voor iedereen die van lopen houdt. Voor marathonlopers is het heel herkenbaar en het biedt niet-marathonlopers een interessant inkijkje in het hoofd van een duurloper. ‘Op het eerste boek heb ik heel veel leuke reacties gehad. Veel hardlopende lezers geven aan dat mijn verhaal zowel herkenbaar als inspirerend is, en ook de eerste reacties op mijn nieuwe boek zijn heel positief. Dat vind ik natuurlijk heel leuk om te horen!’, aldus de schrijver.

Zowel het boek 'Nooit meer bananen' als 'Van Colombo tot corona' zijn beide te koop via de website van Job. Bestel je ze allebei tegelijk? Dan krijg je nu vijf euro korting!

Marathon
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.