Blog Jack: Lopen voor een ander

Woensdag, 14 juni 2017
Blog Jack: Lopen voor een ander
Zoals ik al eerder schreef weet ik met hardlopen niet meer van ophouden. Ik doe het hardlopen vooral voor mezelf om fit te blijven, maar soms loop je ook voor een ander. Zo liep ik vorige maand mee met de Twenterun, een 24-uurs estafetteloop voor het goede doel.

Wat kun je naar een wedstrijd toe leven. In mijn vorige blog schreef ik al over de 10 km van de Enschede Marathon op 23 april. 10.20 uur ging ik van start en 56 minuten en 34 seconden later kwam ik over de finish……YES!!! Ik heb genoten.

Twenterun

Het volgende evenement was de Twenterun, een 24-uurs estafetteloop door heel Twente voor een goed doel: alle opbrengsten gaan naar ‘Stichting Een Kans voor een Kind’. Wij deden met AC TION Enschede met twee teams mee.

De start was vrijdag 19 mei om 17 uur. Met vier busjes, 6 fietsen en 38 lopers gingen we richting ROC Hengelo. We hadden twee loopgroepen, opgedeeld in elk drie subgroepen. Iedere groep liep drie keer ongeveer 27km. Elke loper werd begeleid door twee fietsers.

Jack (rechts) met een teamgenoot tijdens de Twenterun

Nieuwe ervaring

Voor mij was dit een hele nieuwe ervaring. Kleine stukjes lopen, 's nachts, 's morgens en 's middags door het mooie Twente. Tussendoor gingen we terug naar het basiskamp in Hengelo om drie uurtjes te slapen op een lek luchtbed in een gymzaal. Het was slopend, maar super gezellig!

Barbecue

Het was een super georganiseerd evenement: gezamenlijk ontbijt was geregeld net als massagemogelijkheden. Zaterdag om 17 uur kwamen de laatste lopers terug in Hengelo. Afsluitend hadden we met onze lopers nog een barbecue. Dat was echt geweldig voor de saamhorigheid en de teambuilding.

Alles gesponsord

Voorafgaand aan de run hadden we een verloting georganiseerd, waarbij alle prijzen waren gesponsord. Onze shirts en hesjes, broodjes, en barbecue waren ook gesponsord waardoor we zo 2350 euro bij elkaar hadden vergaard.

Cheque

Uiteindelijk heeft de Twenterun een cheque van ruim 17.500 euro kunnen overhandigen aan ‘Stichting Een kans voor een Kind'. Dat is gewoonweg fantastisch! Volgend jaar doe ik zeker weer mee!