Blog Jack: Klaar voor de 10 kilometer!

Zaterdag, 22 april 2017
Blog Jack: Klaar voor de 10 kilometer!
Het tweede doel na het begin van Start to Run in september 2016 komt nu echt dichtbij. Als eerste hebben we naar de ‘snertloop’ begin december in de Lutte toegewerkt, waar we 5 km hebben gelopen. Daarna hebben we met z’n allen onze blikken gericht op de 10 km van de Enschede marathon, deze zondag.

Wat kan je hier toch mee bezig zijn en enthousiast van worden. Dat had ik toch nooit gedacht. Ik heb in 2013 en 2014 (na een opbouw in mijn eentje in 10 weken) ook de 10 km gelopen. Maar na die 10 km ben ik gestopt met lopen, omdat ik het niet echt leuk vond. En kijk dan waar ik nu sta: ik kan niet wachten tot zondag!

Thuiswedstrijd

Uiteraard heb ik veel getraind en een paar wedstrijdjes gelopen. Ik heb dus echt een route uitgestippeld naar deze thuiswedstrijd. Mijn doel: binnen een uur de finish bereiken. Uiteraard lopen veel leden van AC TION Enschede, waar ik lid van ben, mee in de diverse afstanden van de marathon (5km-10km-halve-hele marathon).

Feestje met de club

Ik vind het ook mooi om te zien hoe het leeft bij alle leden. Het is ook goed om te zien hoe de vereniging hier mee om gaat en de trainingsopbouw voor alle lopers afstemt op de marathon. Het wordt een feestje zondag! En degenen die niet meelopen staan aan de kant met vlaggen, water en klappen en schreeuwen je naar de finish!

Route verkend

Afgelopen vrijdag heb ik de route al een keer gelopen. Dat zou iedereen ter voorbereiding moeten doen, want het is erg handig om te weten hoe je je eigen race zo perfect mogelijk in kan delen en kan lopen!

Bekenden langs het parcours

Stiekem heb ik mijn doel al iets bijgesteld: de tijd in mijn hoofd scherper gezet. Het wordt een ware uitdaging. Ik heb ook tegen al mijn vrienden en bekenden gezegd dat ik meeloop en gevraagd waar ze langs de route gaan staan. Dat is dus een extra motivatie! Daar ga je nog harder van lopen en je wordt er op de moeilijke momenten door heen gesleept. Het wordt een waar feestje.

Zin in!

Alles ziet er goed uit voor zondag: de weersvoorspellingen, ik heb geen blessures of pijntjes. Dus als er als er niets geks gebeurd moet het goedkomen! Om 9.45 uur verzamelen we voor een gezamenlijke warming up voor alle lopers van AC TION en om 10.20 uur de start…Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Volgend jaar

Het volgende doel is trouwens ook al gesteld: volgend jaar de halve van Enschede. Dat wordt nog even trainen, maar als je echt wilt gaat dat zeker lukken, mits ik blessurevrij blijf. Rustig opbouwen dus en luisteren naar je lichaam (en je trainers). Start to run…ik weet niet meer van ophouden!

10 kilometer Beginner