Blog Jack: Balen!

Zaterdag, 5 augustus 2017
Blog Jack: Balen!
Na de leuke ervaring van de asRENdorp, had ik de maandag en dinsdag erna vooral 's ochtends een stijf gevoel in mijn rug. Bij de dinsdagtraining ging het nog goed, maar als ik moest aanzetten voelde ik mijn lies. Omdat de zeurderige pijn in de lies niet minder werd, besloot ik op advies van de trainers een bezoekje te brengen aan de fysio.

Ik kon gelukkig snel terecht bij de fysio. Hij gaf aan dat de klachten van de lies waarschijnlijk komen van het te snel opbouwen van snelheid. Met oefeningen, rustig aan doen (bewegend genezen, wel blijven lopen) en een aantal bezoekjes aan de fysio moest dit weer goed komen. Even een pas op de plaats dus. In de weken na dat eerste bezoek aan de fysio heb ik alleen maar duurloopjes gedaan en zeker geen versnellingen.

Luisteren naar je lichaam

Ook ik ben in de valkuil getrapt: het gaat zo lekker en dan wil je meer en sneller, maar je lichaam moet er (ook omdat je ouder bent) aan wennen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Mijn tip voor iedere hardloper: luister naar je lichaam en bouw heel geleidelijk op. Zorg dat je plezier aan het lopen houdt...je gaat de marathon toch niet meer winnen!

Full Moon Run

Op maandag 10 juli liep ik met een aantal loopmaatjes de Full Moon Run: met volle maan 10 kilometer rustig lopen door en rond het prachtige Twentse dorp Lonneker! Lampjes om de armen en benen en go! Helaas zat de maan achter de wolken, maar verder was het heerlijk weer om te lopen. Ook een nieuwe ervaring om met schemer en in het donker te lopen.

Gelukkig had ik tijdens het lopen weinig last van m’n liesblessure. Iets voor half twaalf kwamen we terug op het dorpsplein en liepen we zo door naar Sprakel, het plaatselijke gezellige dorpscafé om een drankje te doen. Eenmaal binnen voelde ik pijnschoten in rug en lies. Het biertje smaakte prima, maar dat was toch weer balen.

Rustig opbouwen

De dag erna voelde ik de rug wel, maar alles werd ook nu weer soepeler in de loop van de dag. 's Avonds ben ik toch maar rustig gaan uitlopen met een loopmaatje, want niet gaan is geen optie. De verslaving is toegeslagen! Gelukkig ging dat redelijk, hoewel de lies bleef zeuren tijdens het lopen. Omdat de fysio zei dat de klacht in de lies vanuit de rug komt heb ik toch maar even een stap terug gedaan. Een weekje niet lopen en daarna rustig opbouwen.

Heel blijven

Zaterdag 15 juli had ik mee willen doen aan de dorpsloop in de Lutte. Dit ging aan mijn neus voorbij. Ik ben wel naar de Lutte gegaan, maar dan om mijn loopmaatjes aan te moedigen. Doordat ik zelf een aantal loopjes heb gedaan weet ik hoe leuk het is als er bekenden langs de kant staan. Toch balen dat ik zelf niet kan lopen, maar herstel is nu het eerste doel. Heel blijven dat is het belangrijkste. Zo jammer als je graag wil lopen en niet mag of kunt door een vervelende blessure! Het komt vast goed. Op naar de landgoed Twente duo-marathon in oktober, samen met mijn broer.

Beginner Blessures