2Doc: De mooiste marathon

Zondag, 20 maart 2016
2Doc: De mooiste marathon
Het lopen van een marathon is zwaar, loodzwaar. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En als je dan ook nog beslist binnen een bepaalde tijd wilt lopen, dan maakt dat het nog een tikkeltje zwaarder. ‘2Doc: De mooiste marathon’ volgt topatleet Michel Butter in zijn strijd om de marathonlimiet voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te halen.

De documentaire volgt Michel en zijn coach Guido Hartensveld voor, tijdens en na de bloedstollend spannende marathon van Amsterdam. Regisseur Geertjan Lassche gaat met hen mee in de mentale tunnel van concentratie voor, tijdens en na de marathon en geeft je zo een inkijkje van binnenuit in één van de zwaarste sporten ter wereld.

2 uur en 10 minuten

Michel is de derde Nederlander ooit die een marathon binnen de grens van 2 uur en 10 minuten heeft gelopen. Hij wordt al vijftien jaar getraind door Guido, die hem dus door en door kent. Samen kenden ze vele hoogtepunten, totdat Michel in 2013 door een zware blessure wordt geveld.

Comeback

Samen met zijn coach knokt Michel zich terug, zowel fysiek als mentaal. De Amsterdam Marathon moet het sluitstuk worden van een lang proces, met een comeback van Michel aan de top en een kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016 als beloning.

28 maart

De documentaire ‘2Doc: De mooiste marathon’ is op maandag 28 maart om 21.00 uur te zien op NPO 2.

Regie: Geertjan Lassche

Geproduceerd door: KeyDocs in coproductie met VPRO

Marathon