AV Hylas

AV Hylas

Bij onze vereniging zijn diverse groepen voor atletiek en hardlopen, ingedeeld naar leeftijd en niveau. Er zijn veel trainingsmomenten verdeeld over de 7 dagen per week, waardoor je in de praktijk vaak bij ons terecht kunt.

Baanatletiek
Voor de baanatletiek is een behoorlijke vaste indeling gemaakt zowel voor de jeugd als voor de specialistische junioren en volwassenen op verschillende atletiekdisciplines.

De baanatletiek behoeft weinig algemene toelichting. Iedereen weet tenslotte bijvoorbeeld sprinten, hordenlopen en kogelstoten is. 

Wel mag benadrukt worden dat er goede kennis in huis is over wat op welke leeftijd voor de jeugd de beste ontwikkeling geeft.

AV Hylas doet goed mee in de competitiewedstrijden, is geen hoogvlieger maar wat niet is kan nog komen en daar werken we aan. 

Hardlopen
Wat hardlopen betreft, dat kun je overal en op elk moment van de dag in je eentje doen. Toch is het veel leuker, gezelliger en stimulerender om het samen te doen.

Voor de normale recreatief ingestelde lopers is er een bredere keuzemogelijkheid. De meeste van hen kiezen overigens voor enkele vaste trainingsmomenten. Velen van hen hebben jaren ervaring en zorgen voor gezelligheid en gevoel van goed bestede training
Er zijn aparte groepen voor beginners waaronder ook het programma Start2Run valt. en gevorderden. Hier wordt op veilige en stimulerende wijze lichaam en geest de tijd gegeven om te wennen aan het in beweging zijn met hardlopen.
Er is ook een brede groep van lopers die op de tweede plaats voor de goede sfeer komen maar op de eerste plaats voor de prestatieverbetering. Over het algemeen zijn het goede lopers die geïnteresseerden op hoger niveau mee kunnen slepen.

Overigen
Onze vereniging kent ook nog de lopers die aangesloten zijn bij de RunningBlind organisatie.
Daarnaast heeft AV Hylas een cluster Sport Boules waar de boule-sport op internationaal afgesproken wijze gecombineerd wordt met het hardlopen waardoor voor hardlopen een intensieve trainingsvorm ontstaat.

Onze trainers en vrijwilligers
AV Hylas heeft gediplomeerde hoofdtrainers, zelfstandige trainers en assistent-trainers voor atletiek en hardlopen naast enthousiaste vrijwilligers die assisteren bij trainingen of op basis van ervaring een training zelfstandig trainingen op een gezonde en veilige manier geven.

AV Hylas heeft ook veel sterk gewaardeerde vrijwilligers die besturen, 
, jureren, organiseren of faciliteren bij wedstrijden, trainingen, evenementen of in en rond het clubgebouw en de accommodatie.

Onze club vindt het belangrijk dat met elkaar en voor elkaar de club op veilige inclusieve wijze de atletiek en hardloopsport kunnen aanbieden. 

Contactgegevens

AV Hylas

ALKMAAR

Contactgegevens