Drink voldoende, ook wanneer het koud is

In samenwerking met Jumbo Foodcoach
Maandag, 30 november 2020
Drink voldoende, ook wanneer het koud is

Het is best moeilijk om tot op de milliliter nauwkeurig in te schatten hoeveel je voor, tijdens en na het hardlopen moet drinken. Toch zijn er een aantal handige tips en tricks. Wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

1. Hoeveel moet je drinken tijdens het sporten

Hoeveel je moet drinken is afhankelijk van het weer en hoeveel je zweet. Jumbo Foodcoach adviseert hardlopers om minimaal 500 ml/uur te drinken tijdens het sporten. Wanneer je een korte duurloop doet, kan dit ook na afloop.

2. Nog meer drinken tijdens het sporten

Is het heel warm of ga je een paar uur sporten? Dan verlies je meer vocht en is het goed om meer te drinken, tot een liter per uur. Zo houd je je vochtbalans op peil.

3. Isotone of hypotone dranken

Kies tussen isotone (sportvoeding) en hypotone dranken (zoals water). In isotone dranken zitten koolhydraten (4% tot 8%) en zout. De koolhydraten zorgen voor de energie en hydratatie en het zout helpt bij de hydratatie. Hypotone dranken bevatten minder dan 4% koolhydraten en zijn belangrijk voor de hydratatie.

4. Kijk naar de kleur van je urine

Is de kleur van je urine licht? Dan zijn je vochtvoorraden goed gevuld en hoef je niet extra bij te drinken bij hetgeen je normaal zou drinken.

5. De weegschaal

Weeg jezelf voor en na je training. Wanneer je lichter bent, komt dat doordat je onder andere vocht bent verloren. Dat is normaal. Als je gewichtsverlies binnen de twee procent van je lichaamsgewicht is gebleven, heb je voldoende gedronken.

Jumbo Foodcoach
Logo Jumbo Foodcoach
In samenwerking met

Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers en hockeyers.