Voeding

Voedginstips die je beter doen presteren. Ze zijn ook hier op Hardlopen.nl al regelmatig voorbij gekomen, voornamelijk van diëtiste Tara Vossers. Wie het internet opgaat om informatie in te winnen, kan echter uitkomen bij advies waarvan de bron en de betrouwbaarheid maar moeilijk te achterhalen valt. Als je gezond eet, lever je betere sportprestaties. Die waarheid ligt voor de hand. Maar zoek je advies op maat en wil je de fabels en halve waarheden omzeilen, wend je dan tot een specialist. Hardlopers doen dat eenvoudig op Hardlopen.nl!

Stel: je doet aan hardlopen en het gaat goed, je loopt steeds harder en verder. Is het dan nodig dat je een sportdrank drinkt? Het antwoord kan ‘ja’ zijn, maar ook ‘nee’. Ben je bijvoorbeeld een fanatieke loper en doe je elke dag een lange training? Dan is het goed voor je om sportdrank te drinken. Maar loop je omdat je wilt afvallen en train je niet elke dag intensief? Dan hoeft een sportdrank niet per definitie een toevoeging te zijn.

Marathonlopen

Nog een voorbeeld: Doe jij aan marathonlopen? Dan zul je rond een duurlooptraining anders moeten eten en drinken dan wanneer je een intervaltraining gaat doen. En als je aan de start staat van een marathon vraagt dat nog weer om andere voeding voor, tijdens en na je wedstrijd. Er zijn veel verschillende manieren van hardlopen en trainen en ze vragen allemaal iets anders van je lijf. Maar ook elk lijf is weer anders en daarom heeft iedere sporter zijn eigen dieet en zijn eigen gewoonten nodig. Een diëtist biedt uitkomst.

Expert van Hardlopen.nl

Want in de sportwereld gaan veel fabeltjes en halve waarheden rond. Dat maakt het extra belangrijk dat je advies vraagt aan een deskundige, omdat die dat advies baseert op gedegen wetenschappelijk onderzoek. En goed advies kan klachten die met voeding te maken hebben, zoals een hongerklop of maag- en darmklachten tijdens je training, voorkomen. Op Hardlopen.nl is contact met een expert, in dit geval diëtiste Tara Vossers, dus makkelijk gelegd. Schrijf je in op Hardlopen.nl, ga naar ‘mijn profiel’ en kies de expert die je wilt raadplegen. Zo ga je met betrouwbaar advies op pad!