Webinar looptechniek: Welk type loper ben jij?

Donderdag, 11 februari 2021
Webinar looptechniek: Welk type loper ben jij?
© Barbara Kerkhof

Elke hardloper ziet zichzelf in een ideale wereld moeiteloos en zonder blessures voortbewegen. Met meer dan 10.000 stappen per uur zal een kleine aanpassing in je looptechniek grote verschillen maken in snelheid, uithoudingvermogen en het risico op een blessure. Ongeacht het niveau van je lopen is het daarom leuk en leerzaam om aandacht te schenken aan het verbeteren van je looptechniek.

Webinar over looptechniek

Op donderdag 25 februari geeft bewegingswetenschapper Ben van Oeveren tips en adviezen over een goede looptechniek. Je kan daarbij veel energie besparen wanneer je snapt wat het gevolg is van elke verandering in je looptechniek. Deze veranderingen zullen we stap voor stap bespreken. In deze webinar staat een wetenschappelijk model centraal waarmee je zelf de essentie van de looptechniek in de praktijk kan ervaren.

Dit webinar is gratis toegankelijk voor leden van Hardlopen.nl. Het webinar start om 20:00 uur en is om 21:00 uur weer afgelopen. Schrijf je snel in, want er zijn slechts 500 plekken beschikbaar.

Ben je geen lid van hardlopen.nl maar wil je de webinar wel graag bijwonen? Dat kan! Meld je dan via deze link aan of wordt lid van hardlopen.nl!

Over de gastspreker

Ben van Oeveren is eigenaar van Move-Metrics waarvoor hij sportdata verwerkt en analyseert voor andere bedrijven. Ben is als gepromoveerde bewegingswetenschapper gespecialiseerd in het analyseren van hardloopdata en de biomechanica van hardlopen. Daarnaast is Ben auteur van Hét Handboek Looptechniek en coauteur van het Handboek Running Blind. Naast zijn werkzaamheden vormt hardlopen een rode draad in zijn sportieve bezigheden.

Looptechniek