Nieuwe hardlooproutes ontdekken in Amsterdam

Vrijdag, 10 januari 2020
Nieuwe hardlooproutes ontdekken in Amsterdam
Ben jij op zoek naar nieuwe hardlooproutes in Amsterdam? Als hardloper kun je in Amsterdam al op verscheidene populaire hardlooplocaties vaste routes lopen, zoals in het Amsterdamse Bos, Westerpark of rondom de Sloterplas. Een nadeel van deze vaste hardlooproutes is dat ze altijd een vaste startlocatie en afstand hebben. Woon je niet vlakbij een uitgezette hardlooproute, dan moet je vaak eerst de halve stad doorkruisen voordat je kunt beginnen aan je hardlooprondje. Zonde van je tijd toch? Gelukkig hoeft dit nu niet meer. Dankzij eRoutes heb je in slechts een paar stappen overal in Amsterdam een nieuwe en verrassende hardlooproute te pakken.

Met de route applicaties van eRoutes zet je vanaf elke plek in Amsterdam (of ergens anders ter wereld) hardlooproutes uit. Start je hardlooprondje dus gewoon vanaf je voordeur, spreek af met een loopmaatje in het park of kies elke willekeurige andere locatie om te lopen. En het mooie is, je bepaalt niet alleen je startpunt zelf, maar ook de afstand kun je zelf kiezen.

Plan jouw nieuwe hardlooproutes

Als je routes van te voren wil plannen gebruik je de routeplanner op eroutes.nl. Om alle functies van de routeplanner goed te kunnen gebruiken, raden we je aan om deze website te bezoeken vanaf je laptop of computer.

Het werkt vervolgens vrij simpel.

1. Voer links bovenin het aantal kilometer in dat je wil lopen.
2. Typ in de zoekbalk een plaats of adres in om je route te starten. Ook kun je je huidige locatie gebruiken door op het pinnetje in de zoekbalk te klikken of verplaats de locatie-pin in de kaart om zo het startpunt van de route te selecteren.
3. Klik op ''Vind routes'' en de routeplanner creëert gelijk routes die voldoen aan jouw zoekopdracht.

Als voorbeeld maken we een route van 5km. We selecteren het startpunt in het Sarphatipark in de Pijp en krijgen 3 verschillende routes die voldoen aan onze zoekopdracht.



4. Om de details van een route te bekijken moet je een gratis account aanmaken. Nu kun je ook het hoogteprofiel en de volledige routebeschrijving bekijken.
5. Na het vinden van een interessante route heb je de mogelijkheid om deze in verschillende bestandsformaten downloaden.

Hardlooproute als GPX bestand

Het meest gebruikte bestand onder hardlopers met een sporthorloge is het GPX-bestand. De betere sporthorloges lezen GPX-bestanden uit en vertellen je zo gaandeweg welke kant je op moet lopen.

Nadat je een route hebt gedownload, is de laatste stap om het GPX-bestand van de route op je sporthorloge te zetten. Merken als Garmin, Polar of Suunto hebben vaak hun eigen trainingssoftware waarin je de routes upload en vervolgens synchroniseert met je horloge.

Wil je samen met een vriend(in) lopen? Stuur hem of haar het GPX bestand en loop gezellig samen dezelfde route.

Tip: De mogelijkheden qua routes zijn eindeloos. Misschien voldoen de gegeven routes niet direct aan je wensen? ‘Speel’ dan een beetje met de locatie-pin en/of afstand. Zo genereert de routeplanner steeds nieuwe routes waar zeker weten een geschikte route voor jou bij zit.

5 voorgestelde eRoutes in Amsterdam

Om je op weg te helpen hebben we alvast een paar hardlooproutes voor je op een rijtje gezet.

3 km vanaf het Rijksmuseum

5 km vanuit het Vondelpark

10 km door het Amsterdamse bos (oranje route)

15 km vanuit het Vondelpark

21,5 km vanuit het Olympisch Stadion

Nieuwe hardlooproutes vanuit de app

Als je geen routes wil plannen, maar liever direct via je mobiele telefoon een route wil lopen, gebruik dan de app van eRoutes. De mobiele app gebruikt de locatie waar je je op dat moment bevindt als startlocatie voor de routes. Via GPS blijft hij je onderweg volgen en begeleiden.

Download gratis voor Android

Download gratis voor iPhone

Deel je routes met vrienden

Waar hardlopers gek op zijn is het delen van hun resultaten met anderen. Komt het even mooi uit dat je elke training met de mobiele app ook gewoon kunt delen met vrienden via een overzichtsplaatje. Inclusief de gelopen afstand, tijd en snelheid en eventueel een onderweg gemaakte foto of selfie na het rennen.

Hardlooproutes