Webinar Gewicht: VET belangrijk!

Donderdag, 11 maart 2021
Webinar Gewicht: VET belangrijk!
© Barbara Kerkhof

Op 23 maart 2021 organiseert Hardlopen.nl het webinar ‘Gewicht: VET belangrijk! Feiten en fabels over voeding, verbranding en verborgen dikmakers door Professor Liesbeth van Rossum. Tijdens dit webinar leer je hoe je zelf invloed uit kan oefenen op je eetlust, je verbranding en lichaamsvet. En juist in déze tijd waarin iedereen inmiddels het begrip coronakilo’s kent van enorm belang!

Vet is een cruciaal onderdeel van je lichaam. Het is belangrijk voor ons immuunsysteem, produceert onder andere hormonen die communiceren met ons brein, reguleert ons hongergevoel en lichaamsvet levert energie. Hoewel je zonder vetweefsel niet kunt overleven, bestaan er over dit orgaan - ja, vet is een orgaan - veel vooroordelen. Overgewicht en obesitas vormen wereldwijd een groot probleem en leiden tot tal van lichamelijke en psychische aandoeningen. Een gezond gewicht is voor iedereen belangrijk. In dit webinar leer je hoe je zelf invloed uit kan oefenen op je eetlust, je verbranding en lichaamsvet en worden de meest recente en verrassende wetenschappelijke inzichten op een toegankelijke wijze besproken.

Webinar over een gezond gewicht

Op dinsdag 23 maart geeft professor Liesbeth van Rossum tips en adviezen over een gezond gewicht. Dit webinar is gratis toegankelijk voor leden van Hardlopen.nl. Het webinar start om 20:00 uur en is om 21:00 uur weer afgelopen. Schrijf je snel in, want er zijn slechts 500 plekken beschikbaar.

Over de gastspreker

Liesbeth van Rossum is hoogleraar en internist in het Erasmus MC en Europees leider van het thema Obesitas bij de European Society of Endocrinology. Recent schreef ze met collega Mariëtte Boon het boek ‘’VET belangrijk, feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers’’, dat als ‘’FAT, the secret organ’’ een prijswinnende internationale bestseller is gebleken.

Hardlopen.nl webinars

Hardlopen.nl organiseert maandelijks een webinar. Deze zijn gratis toegankelijk voor leden met een betaald lidmaatschap bij Hardlopen.nl en de Atletiekunie en kosten € 9,95 voor niet-leden / personen met een gratis account. Wil jij meerdere webinars volgen per jaar? Kijk dan of een lidmaatschap voor jou niet voordeliger is! Bij elk webinar is er beperkt plaats, maar elk lid krijgt gratis toegang tot een beveiligde omgeving waar je alle webinars terug kunt kijken.

Lichaam