Gear

Duurt jouw hardlooptraining altijd precies drie kwartier? Loop je altijd dezelfde route? Speel je altijd dezelfde playlist af? Of probeer je elke keer exact vijf kilometer te lopen? Geef dan eens een verrassende twist aan je training door je tijdens het rennen virtueel te laten meenemen in een spannende film.

De app Tracks wil ervoor zorgen dat je training nooit meer saai wordt. De app probeert elke vorm van eentonigheid die je eventueel zou kunnen gaan vervelen aan je trainingen spannender te maken. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is je telefoon en een setje oortjes mee te nemen tijdens het rennen.

Spannende actiefilm

Tracks geeft je het gevoel dat je in een spannende actiefilm terecht bent gekomen. Tijdens het hardlopen word je meegenomen in een verhaal waardoor je rondje leuker, uitdagender en boeiender wordt. Je kunt bijvoorbeeld geluiden te horen krijgen alsof je wordt achtervolgd. De enige manier om te ontsnappen is harder gaan rennen. De bedenkers van de app hebben bij filmmakers de kunst afgekeken om je het gevoel te geven dat je in een levensecht verhaal zit.

Campagne

Via de website Indiegogo.com vind je al één spannend verhaal dat je tijdens het hardlopen kunt afspelen. Er loopt momenteel een campagne om geld op te halen om de app ook echt in de appstores te krijgen. Daarvoor is 10.000 dollar nodig. De teller staat inmiddels al net boven de 3.500 dollar. Ben je benieuwd wat je van Tracks kunt verwachten? Bekijk dan de video's:

Bronnen: Apparata.nl en Indiegogo.com

Beeld header: Shutterstock