Gear

Welke afstand heb je afgelegd, hoe hard heb je gelopen, hoeveel calorieën heb je verbrand? Je kunt deze gegevens natuurlijk allemaal bijhouden met tal van handige apps op je telefoon of op een sporthorloge, maar binnenkort kun je dat als vrouw ook laten doen door je beha.

Oké, het is niet echt hinderlijk om je telefoon mee te nemen of een horloge te dragen tijdens het hardlopen. Maar soms wil je ook weleens helemaal vrijuit kunnen rennen, zonder snoertjes of dingen om je pols. De slimme sport-bh, de Ombra die begin dit jaar gepresenteerd werd op techbeurs CES in Las Vegas, maakt dat mogelijk.

Metertje

Aan de onderkant van de beha zit een klein metertje ingebouwd dat alle gegevens over jouw hardlooptraining direct draadloos doorstuurt naar de mobiele app. Zo heb je geen extra apparaat meer nodig tijdens het hardlopen.

Statistieken

De beha houdt onder andere je hartslag, aantal verbrande calorieën en vermoeidheidsniveau bij. Ook verzamelt hij statistieken over je ademhaling, snelheid en de afstand die je hebt gelopen. Alle gegevens kan hij doorsturen naar bestaande fitnessapps zoals Nike+, Strava, Runtastic, Apple Health en Map My Fitness.

Digitale coach

Tegelijk met de slimme bh komt OMSignal, de bedenker van de Ombra, ook met Omrun, een eigen sportregistratie-app die je hardloopprestaties niet alleen meet, maar ze ook analyseert om je te kunnen coachen. Daarvoor kijkt de app onder meer naar je sportritme, hartslag, ademhaling en hartritme. Je digitale coach geeft je vervolgens tips waarmee je je hardloopprestaties kunt verbeteren.

Shirt voor mannen

De Ombra wordt vanaf de lente geleverd en gaat rond de 150 dollar kosten. Omgerekend in euro’s betaal je voor deze slimme sport-bh ongeveer 137 euro. En ben je een mannelijke hardloper? Eerder ontwikkelde OMSignal ook al een smart-shirt voor mannen. Hiervan beginnen de prijzen bij ongeveer 80 dollar.

Bronnen: Nu.nl, Santé.nl, Digitaltrends.com en RTLZ.nl