Nooit meer veters strikken

Dinsdag, 11 oktober 2016
Nooit meer veters strikken
Heb jij ook zo’n hekel aan losschietende veters terwijl je net zo lekker aan het lopen bent? Of aan het voorovergebogen lospeuteren van je zorgvuldig vastgeknoopte veters als je met een bezweet hoofd weer thuiskomt? Met deze systemen maak je van je veterschoenen handige instappers.

Er zijn tegenwoordig verschillende systemen op de markt waarmee je veterschoenen kunt veranderen in instappers. Een deel daarvan, zoals Shoeps, U-Lace-veters en Veters zonder Strikken is gebaseerd op elastische veters die je eenmalig door je schoenen rijgt, waarna veters strikken verleden tijd is. Ook Lock-veters zijn elastische veters, maar deze hebben aan de bovenkant een ‘lock-systeem’, waarmee je de veters eenvoudig aan kunt trekken. Losschieten is onmogelijk.

Triatleten

Greepers en Zubits zijn, net als Lock-veters, gemaakt met triatleten in gedachten. Het zijn systemen die je op je eigen veters bevestigt en die er niet alleen voor zorgen dat je nooit meer over je veters struikelt, maar ook dat je je veters snel strakker kunt trekken of los kunt maken. Greepers klem je om de strik van je eigen veters en Zubits zijn magneetsluitingen die je om je veters rijgt. Als de magneten van elkaar gescheiden zijn, stap je eenvoudig in je schoen en met één klik maak je vervolgens je veters vast. Door op de hiel van je schoen te gaan staan en je voet omhoog te bewegen, stap je na je training weer eenvoudig uit je schoenen.

Bronnen: Shoeps, U-Lace, Veters zonder Strikken, Greepers, Zubits

Foto: Shutterstock

Hardloopschoenen