Gear

Luister jij graag naar muziek tijdens het hardlopen, maar heb je een hekel aan dopjes in je oren? Dan is deze hoofdtelefoon van AfterShokz ideaal voor jou: de Trekz Air maakt namelijk gebruik van botgeleiding. Daardoor heb je geen dopjes in je oren meer nodig.

Hardlopen met muziek kan extra motiverend zijn. Zeker als je de juiste muziek luistert heeft dat een positief effect op je prestatie. Dan moet je niet van die dopjes hebben die steeds uit je oren vallen of een koptelefoon die irritant gaat schuiven. Het merk AfterShokz heeft daar iets op gevonden met een compleet ander geluidssysteem.

Botgeleiding

AfterShokz maakt gebruik van botgeleidingstechnologie. Hierbij worden audiogolven via de schedel aan het binnenoor doorgegeven. De hoofdeteloon rust op het kaakbeen vlak boven de oren. Het mooie hier aan is dat de trommelvliezen hierdoor helemaal vrij blijven.

Omgevingsgeluid

Op deze manier blijf je tijdens het hardlopen ook nog het omgevingsgeluid horen. Dat maakt deze hoofdtelefoon ook veilig voor in het verkeer. Je hoort je eigen muziek, maar ook nog bijvoorbeeld achterop komende auto's. Je komt dus niet meer in onveilige situaties doordat je muziek luistert tijdens het hardlopen.

Licht

De Trekz Air is functioneel, flexibel en vooral vederlicht: slechts 30 gram. Daarmee is de Trekz Air ook lichter dan eerdere modellen. Je kan met een keer opladen ongeveer zes uur muziek luisteren. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in vier kleuren: blauw, groen, grijs en roze.