Gear

Hardlopen met muziek kan je training een flinke boost geven. Uit Brits onderzoek is zelfs gebleken dat je met muziek 15 tot 20 procent beter presteert dan zonder muziek. Maar waar vind je goede afspeelspeellijsten? Sky Radio, mediapartner van Hardlopen.nl, heeft vier playlists met hardloopmuziek aangepast op jouw tempo. Extra leuk: de playlists kun je nu heel gemakkelijk tijdens je trainingen beluisteren met de gloednieuwe Hardlopen.nl app.

Muziek zorgt tijdens het hardlopen voor afleiding, waardoor je minder bewust bent van je inspanning en je wordt gelijk gemotiveerd om een tandje harder te gaan. Maar je wilt natuurlijk niet altijd volle bak lopen. Daarom heeft Sky Radio vier verschillende online radiostations ontwikkeld die voor verschillende niveaus zijn bedoeld.

Van starter tot expert

Voor de beginners is er de Sky Radio Running Hits Starter. Deze playlist helpt je met een laag en toegankelijk tempo door die eerste moeilijke trainingen heen. Als je het wat langer wilt volhouden kun je de ‘Gevorderde’ playlist proberen, waarbij je muziek hoort van ongeveer 140 beats per minuut. Ben je als fanatieke hardloper aan het trainen voor een evenement dan worden je oren met de Expert-lijst goed bediend. Deze lijst zit vol met muziek op een hoog tempo met 170-180 BPM om te zorgen dat je elke training in je voorbereiding een stapje extra kunt doen. Voor je cooling down wil je wat minder opgejaagd worden; daarvoor heeft Sky Radio de Stretch & Relax playlist.

Elke maand nieuwe muziek

Via de vier online streams hoor je dus non-stop de beste hardloopmuziek. De afspeellijsten zijn gemixt door DJ Sandstorm, die maandelijks een nieuwe mix maakt. Je hoort zo dus elke keer weer nieuwe muziek tijdens je training.

Nu in de Hardlopen.nl app

Sky Radio is de officiële mediapartner van Hardlopen.nl. Een veelbelovende samenwerking ontstaan vanuit de gedeelde wens om het hardlopen nog meer te bevorderen en zo bij te dragen aan een vitaal Nederland. Een samenwerking waar je nu direct van kunt profiteren via de Hardlopen.nl app. Dus kom op, probeer het uit. De Hardlopen.nl app download je gratis hier in de App Store (voor iPhone) of hier in Google Play (voor android).

Meer weten over de playlists? Kijk dan op de website van Sky Radio