Gear

Ben jij ook wel eens vergeten je smartwatch of sporthorloge op te laden? Daar kom je dan natuurlijk net voor vertrek achter. Dit probleem kan straks verleden tijd zijn. Er is namelijk een horloge ontwikkeld dat zichzelf kan opladen met jouw lichaamswarmte.

Een smartwatch verbruikt nu eenmaal veel stroom. Afhankelijk van je gebruik moet je het horloge toch een keer in de zoveel tijd aan een snoertje leggen. Uit een onderzoek is gebleken dat het steeds weer opladen voor veel mensen een reden is om het apparaat niet meer te gebruiken.

Zonder opladen

Daar wilden de Willie Wortels van Matrix Industries iets op bedenken. Zij bedachten daarom een horloge dat je zonder onderbreking voor het opladen kunt blijven gebruiken. Dat is handig als je je horloge behalve voor hardlooptrainingen ook in het dagelijks leven gebruikt.

Temperatuurverschil

In de PowerWatch, zoals de uitvinding heet, zit een zogenaamde thermo-elektrische generator, die uit een miniem temperatuurverschil bij de pols energie kan halen. De pols is eigenlijk nog de lastigste plek daarvoor, zegt Matrix CEO Akram Boukai. "Het hoofd, de onderkant van de voeten en de binnenkant van de pols leveren veel meer warmte op. Toch zijn wij erin geslaagd om met het kleine temperatuurverschil op de bovenkant van de pols een horloge te kunnen opladen."

Slaapstand

Een meter op het display van het horloge geeft aan hoeveel energie je al hebt opgewekt. Als je het horloge afdoet wordt de data opgeslagen in een geheugen en gaat het apparaat in een slaapstand. Op het moment dat je hem weer omdoet gaat het horloge weer aan en begint het ook weer met opladen. 

Bron: SportTechie.com

Meer info: PowerWatch.com