Gear

Tijdens een hardloopevenement gaan er heel wat plastic bekertjes door bij een drankpost. Al dat plastic is niet bepaald goed voor het milieu. Een Londense start-up heeft daar een uitvinding op bedacht: een eetbaar waterzakje.

Als je na een loopevenement langs een verzorgingspost loopt zie je de weg bezaaid is met plastic bekertjes. Die bekertjes zijn na een paar slokken op de grond gesmeten. Als het aan de Britse start-up Skipping Rocks Lab ligt komt aan die enorme hoeveelheid bekertjes een einde met hun uitvinding: de Ooho.

Eetbaar

De Ooho ziet er uit als een waterballon. Het enige verschil is dat er geen plastic aan dit bolletje te pas komt. Het is namelijk gemaakt van planten en zeewier, waardoor je het waterbolletje in zijn geheel kunt opeten / drinken. De fabrikant kan aan het bolletje ook nog een kleur en smaak meegeven.

Afbreekbaar

Doordat de Ooho van plantaardige grondstoffen is gemaakt, is het bolletje 100 % afbreekbaar. Het heeft net als fruit ongeveer 4-6 weken nodig om af te breken. Een ander groot voordeel zit volgens de bedenker is de productie. Het maken van de Ooho kost minder CO2-uitstoot en minder energie dan een gewone PET-fles. Het is daarmee ook goedkoper dan de productie van plastic.

Binnen een jaar?

Vorige week startten de bedenkers een crowdfundcampagne om de Ooho binnen een jaar op de markt te krijgen voor festivals en hardloopevenementen. En dat sloeg al meteen aan: binnen drie dagen tijd werd een miljoen dollar opgehaald met 1000 investeerders. Dus wie eet jij straks tijdens een marathon of 10 kilometer ook van deze waterzakjes.

Meer info: Skipping Rocks Lab