Evenementen

Al bijna 66.000 deelnemers deden mee en 264 professionele trainers door het hele land staan voor je klaar, net als audiocoach Renate Wennemars. Komende week gaat Yakult Start to Run op 117 plekken in Nederland weer beginnen; de leukste manier om samen goed te leren hardlopen. Ben jij erbij?

Enthousiast beginnen met hardlopen kan iedereen. Maar daarna ook volhouden, dat is zo makkelijk nog niet. Want hoe vind je nou een lekker loopritme? Heb je wel de juiste looptechniek? En hoe motiveer je jezelf om regelmatig te gaan trainen, zodat je ook echt vooruitgang boekt.

25 minuten hardlopen

Misschien heb je op de radio of tv al eens een spotje voorbij horen komen over Yakult Start to Run. Dit is een cursus van de Atletiekunie, waarin je in zes weken leert om een echte hardloper te worden. Elke groepsles duurt ongeveer anderhalf uur. Aan het eind van deze periode van zes weken sluit je de cursus in week 7 af met een testloop. Dan kun je 25 minuten achter elkaar hardlopen op je eigen tempo. Dat is ongeveer 3 kilometer. Je traint bovendien in een groep, wat niet alleen gezellig en motiverend is, maar je ook de kans biedt om nieuwe loopmaatjes te leren kennen.

Tal van tips

De professionele trainers die de Yakult Start to Run-groepen begeleiden leren je hoe je op een verantwoorde manier kunt hardlopen. Ook geven ze je tips over de juiste loophouding en –techniek, over hardloopschoenen en –kleding en over eten en drinken. Samen met je trainer maak je een schema zodat je op andere dagen van de week zelfstandig kunt lopen, of samen met je nieuwe hardloopmaatjes.

Start to Run App

Maar ook dat zelfstandig lopen hoef je niet alleen te doen.  Elke Yakult Start to Run-deelnemer kan gebruikmaken van running coach Renate Wennemars in de Start to Run App. Running coach Renate Wennmars  is  vanaf eind deze week beschikbaar en helpt je bij je trainingen. Vlak voordat jouw hardloopcursus begint krijg je gratis toegang tot de app. In de app kun je ook je hardlooproutes opslaan en je favoriete loopmuziek afspelen.

Meer motivatie

Eén van de hardlopers die een halfjaar geleden meedeed aan Yakult Start to Run is de 32-jarige Lisa. Inmiddels loopt ze twee keer per week 5 kilometer hard. “Het lukte me niet in mijn eentje, dat hadden mijn vorige pogingen wel bewezen. Yakult Start to Run heeft me enorm geholpen. Door wekelijks te lopen heb ik meer motivatie en ben ik overdag fitter en actiever.”

 

 

Inschrijven en locaties

Nog even de praktische informatie op een rij: voor je deelname aan Yakult Start to Run betaal je 49,50 euro. Daarvoor krijg je niet alleen zes weken looptraining onder begeleiding van een professionele trainer en toegang tot de app, maar ook een gaaf hardloopshirt, het Start to Run Magazine en een lidmaatschap van vier maanden van de Atletiekunie. Alle Yakult Start to Run-locaties kun je vinden op https://www.yakultstarttorun.nl/, net als alle informatie om je aan te melden.

Samen lopen geeft extra voordeel

Samen lopen heeft vele voordelen, maar bij Yakult Start to Run doen ze er nog een schepje bovenop. Als jij een loopmaatje weet over te halen ook mee te doen, krijg je allebei € 7,50 korting. Hoe doe je dat? Laat je loopmaatje weten dat jij meedoet en geef hem of haar je betalingskenmerk door. Het betalingskenmerk staat bij "mijn inschrijving" als je ingelogd bent. Als je loopmaatje jouw betalingskenmerk gebruikt bij zijn inschrijving, krijgen jullie allebei achteraf € 7,50 op je rekening teruggestort. 

Foto: Shutterstock