Evenementen

In het Vondelpark in Amsterdam wordt op 26 november de vierde editie van de Movember Run (MoRun) gehouden. De MoRun is een vrolijk hardloopevenement – en verkleedfestijn – waarmee geld wordt ingezameld voor de Stichting Movember. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker en een betere mentale gezondheid voor de man. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen: ren dan mee!

De stichting Movember vraagt op een ludieke manier aandacht voor een serieuze zaak. Naast de oproep aan mannen om in november hun snor te laten staan en op die manier aandacht te vragen voor protstaat- en teelbalkanker en deze ziektes bespreekbaar te maken, is er sinds een paar jaar de run, met altijd een vrolijk thema. Dit jaar is dat circus. Verwacht wordt dat er ruim 400 mannen en vrouwen met (plak)snor en in circuskleding het parcours van vijf kilometer zullen afleggen. Initiatiefnemer Hendrik Nuyens: “De MoRun is een hardloopevenement met een serieuze boodschap. Mannen praten niet makkelijk over hun gezondheid met als gevolg dat ziektes vaak laat worden ontdekt. Met de MoRun willen we op een leuke en positieve manier aandacht creëren voor dit fenomeen.”

NK Hardlopen met Snor

Ben je een geoefende hardloper? Dan kan je je ook opgeven voor het NK Hardlopen met Snor, over een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours. Ook als je niet de snelste bent, kan je in de prijzen vallen: er zijn prijzen voor de beste outfit en voor de beste snor.

Inschrijven

Online inschrijven voor de Movember Run Amsterdam kan nog tot 24 november. De netto opbrengst van de run wordt na afloop overgemaakt naar de Stichting Movember. Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van de organisatie, www.movemberrun.nl.

 

Bron: MoRun

Foto: Maikel Thijssen Photography