Evenementen

Rond Kerstmis worden allerlei leuke loopevenementen georganiseerd in Nederland. Komende week kun je al op verschillende plekken met de bekende Santa Runs meedoen. Wij zochten een aantal leuke Kerstlopen voor je uit, zodat je nu alvast een keuze kunt maken.

16 december: Santa Run Hilversum

Het idee van een Santa Run is simpel en leuk: verkleed als Kerstman speld je een nummer op en loop je tussen andere Kerstmannen een korte afstand. Meestal loop je ook voor een goed doel. Zaterdag 16 december kan dat bijvoorbeeld in Hilversum over 3 km.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

16 december: Foute Kerstruien Run

Trek je liever iets anders aan dan een kerstmannenpak? Dan is de Foute Kersttruien Run meer iets voor jou. Bij deze funrun loop je 5 km door het Vondelpark in een opvallende rendieren of sneeuwpop-trui. De startnummers voor de loop zijn al uitverkocht, maar wie weet is er nog ergens iemand die toch geen Kersttrui kon vinden.

Meer info: uglysweaterrun.nl

17 december: Rendierjager Kerst Marathon

Zin om vóór de kerstdagen nog een marathon te lopen? Dan is de Rendierjager Kerstmarathon een mooie gelegenheid. Bij dit kleinschalige evenement voor maximaal 25 deelnemers loop je op de laatste zondag voor kerst in de bossen tussen de Drentse dorpjes Gieten en Gasselte een halve (vier ronden) of hele marathon (acht ronden).

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

23 december: Santa Run by Nadine

Atlete Nadine Broersen organiseert op de zaterdag voor Kerst een sfeervol loopevenement in Dongen. De jeugd kan hier 0,6 km of 1,4 km lopen en er is een 4,2 km. Het draait vooral om Kerst, muziek, lichtjes, bewegen en gezelligheid. De opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender. 

2e Kerstdag: Kerstlopen

Op 1e Kerstdag staan geen Kerstlopen op de kalender, maar op 2e Kerstdag zijn het er des te meer. Zo kun je in Scheveningen 5 of 10 km lopen bij de Kerststrandloop. In Spanbroek heb je een pittige Kerstcross over 5 of 10 km. In Limburg kun je ook een Kerstcross lopen over de Brunsummerheide bij Heerlen: de 56e Avon Heerlen Kerstcross

Nog meer inspiratie nodig? Op de Hardloopkalender staan nog veel meer evementen op en na de Kerstdagen.

Foto: StockPhotosLV / Shutterstock.com