Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor september.

1 september: Leiden Ladiesrun

De Leiden Ladiesrun wordt al voor de zevende keer georganiseerd. Ieder jaar wordt bij dit loopevenement voor vrouwen een goed doel uitgekozen. Al het inschrijfgeld en de donaties van loopsters gaan direct naar dit goede doel. Je kan bij de Leiden Ladiesrun kiezen uit een 5 of 10 km. Start en finish zijn bij tennisvereniging Stevenshof in Leiden.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender

9 september: De Evers Staat op Run

Nog een evenement voor het goede doel: de Evers Staat op Run voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Deze loop begon als een grap in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538, maar wordt op 9 september toch echt georganiseerd. De loop bestaat uit een route van 5,38 km door het Amsterdam Science Park die je zo vaak kunt lopen als je zelf wilt. Met een persoonlijke sponsorpagina kun je extra geld inzamelen per ronde die je loopt.

Meer info en inschrijven op 538.nl

13 september: Schuttersveldloop Sneek

Bij de Schuttersveldloop in het Friese Sneek is een ronde van 2,5 km afgezet. Deze ronde kun je 1 tot 4 keer lopen. Dat maakt het dus ook mogelijk om een keer een 7,5 km te lopen. Dat kun je nog in de wedstrijd bepalen, want alle afstanden starten om 19.00 uur. Na afloop worden alle deelnemers beloond met een heerlijk Fries suikerbrood.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

17 sept: Sint Pieters Bear Trail

De Sint Pieters Bear Trail is een bijzonder loopevenement: je loopt hierbij namelijk deels door de ENCI-groeve van de Sint Pietersberg. Je kunt hier kiezen uit 10 km, 19 km of 32 km. Bij alle drie de afstanden zit de passage van de groeve aan het begin, daarna loop je over de Sint Pietersberg en door het Jeker- en Maasdal. Het parcours bestaat uit verder veel single trails en prachtige vergezichten. 

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

24 september: Posbankloop Velp

De Posbankloop heeft een van de mooiste en zwaarste parcoursen van Nederland. Je kan kiezen uit 5,5 km of 15 km (gecertificeerd door de Atletiekunie). Je loopt hierbij over het prachtige natuurgebied rond de Posbank en dat betekent ook klimmen! Behalve de Posbank zit ook de Emmapiramide op de route: een klim van 500 meter, die ook wel de Muur van Aalbers wordt genoemd. Die is ook extra pittig omdat het aan het einde van het parcours zit. Op die klim wordt ook een klimklassement opgemaakt.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Foto: Shutterstock