Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor november.

4 november: Pop-up Run Blubber Amsterdam

Pop-up Run Amsterdam organiseert op de mooiste plekken van Amsterdam verrassende hardloopevenementen. De komende 'Blubber' editie gaat over de bos- en ruiterpaden van het Amsterdamse Bos. Onderweg kom je geen obstakels of sloten tegen, maar wel de nodige herfstblubber. Je kunt kiezen uit de afstanden 6,5 km of 13,3 km en een 1,3 km kinderloop.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

11 nov Marderhoekloop Oudemirdum 

In het Friese Oudemirdum kun je bij de Marderhoekloop kiezen uit drie afstanden 5 km, 10 km en 16 km. Je loopt hierbij deels door het bos van de Bremer Wildernis en langs Nieuw Amerika. De start is bij de camping net buiten het dorp. Na de finish kun je opwarmen met bouillon en thee.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

12 nov Klaverbladloop Zoetermeer

De Klaverbladloop wordt voor de 41e keer georganiseerd door atletiekvereniging Illion uit Zoetermeer. De start van de Klaverbladloop zal ook op het atletiekcomplex van de vereniging plaatsvinden. Na een ronde op de atletiekbaan gaat het parcours verder langs het Heemkanaal en het Bentwoud. De 15 km maakt nog een ronde om de Benthuizerplas.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender

19 november NN Zevenheuvelenloop

De herfstklassieker tussen Nijmegen en Groesbeek. Op het uitdagende parcours van 15 km kom je een aantal pittige klimmetjes tegen, waaronder natuurlijk op de Zevenheuvelenweg waar het op en neer gaat. De laatste 5 km kun je lekker uitbollen naar de finish op de Groesbeekseweg. Is 15 km te lang voor je? Dan kun je op zaterdagavond meedoen aan de Zevenheuvelennacht. Het parcours langs het bos wordt sfeervol verlicht. De deelnemers versieren zichzelf ook met allerlei lampjes en hesjes.

Schrijf je nog snel in voor de NN Zevenheuvelenloop! 

24-26 nov Warandeloop

De Warandeloop verhuist na 60 edities van de Oude Warande naar Safaripark Beekse Bergen. Het driedaagse loopevenement begint op vrijdag met een Nightrun over 2 km of 5 km. Op zaterdag zijn er trimlopen van 5 km, 10 km of 21 km over een wegparcours rond het Victoriameer. Zondag zijn er crosswedstrijden over 5,8 km en 10,3 km. Op die dag komen ook de internationale crosstopers in actie op hetzelfde parcours.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender

Foto: Shutterstock