Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor september.

3 september: 6e Loop naar de Pomp

In Noordeloos staat op zaterdag 3 september de Loop naar de Pomp op het programma. Dit evenement maakt deel uit van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016. Je kunt zelf kiezen of je voor 4 of 10 kilometer gaat. Kinderen en jongeren rennen 0,7 tot 2,1 kilometer. Sowieso ben je verzekerd van veel aanmoedigingen, want op de loop door de Alblasserwaard komt altijd veel publiek af.

4 september: 30 van Amsterdam Noord

Ga jij dit najaar meedoen aan een marathon en wil je van tevoren testen hoe je ervoor staat? Of heb je zin in een lange loop, maar vind je 42 kilometer net wat te ver? Kom dan op zondag 4 september naar Amsterdam voor de vijftiende editie van de 30 van Amsterdam Noord. De route van deze loop leidt door het prachtige groene waterland en kleine oude dorpskernen. Naast het ‘koningsnummer’ kun je ook kiezen voor de 15 en de 10 kilometer, en speciaal vanwege het jubileum deze keer ook voor een halve marathon

10 september: Fish Potato Run

De gezellige historische vissershaven van Urk is op zaterdag 10 september het startpunt voor de 26ste Fish Potato Run. De route van deze loop leidt door het polderlandschap van de Noordoostpolder, het groendorp Tollebeek en aardappelhoofdstad Emmeloord. Vorig jaar deden er 2.400 hardlopers mee aan dit evenement en voor dit jaar worden er nog meer deelnemers verwacht. Je kunt je inschrijven voor de 8 Engelse mijl, 4 Engelse mijl of, voor de jongste hardlopers, de kidsruns in Urk en Emmeloord.

25 september: Posbankloop

Ben je klaar voor een paar pittige klimmetjes tijdens je loop? Schrijf je dan in voor de Posbankloop, die volgens de organisatie over het mooiste parcours van Nederland gaat. Naast de Posbank beklim je aan het einde van je loop ook de beruchte Muur van Aalbers, een heuvel van ongeveer een halve kilometer. Het parcours leidt ook dwars door de bossen van het Nationale Park Veluwezoom en langs de bloeiende hei. Als je een beetje geluk hebt zie je onderweg zelfs een hert of een zwijntje. Je kunt kiezen tussen 4 Engelse mijl en 10 Engelse mijl.

30 september: Ladies Run Zoutelande

Op vrijdagavond 30 september is de Zeeuwse kust het domein van hardlopende dames. Voorafgaand aan de Kustmarathon Zeeland op zaterdag vindt dan de Ladies Run plaats op het strand, de duinen en de asfaltpaden. Je kunt kiezen tussen het lopen van een kwart marathon en het lopen van een achtste marathon. Start en finish zijn in Zoutelande. 

Kalender

Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen volgende maand waaraan je kunt meedoen. Voor een compleet overzicht kijk je in onze kalender.