Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor november.

4 november: Holapress Valkenloop

De 41e Valkenloop wordt op zondag 4 november weer een spektakel. Met een prachtig parcours door het Leenderbos en natuurgebied de Malpie. De deelnemers worden gratis met bussen vervoerd naar de startlocaties op het mooie lange parcours dat voor de halve marathon start in het Leenderbos. Het belooft weer een prachtig loopevenement te worden. Voor iedereen is er een afstand dat bij je past. Van 1 km bij de jeugd tot de halve marathon.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

11 november: 158ste Zegerplasloop

Zondag 11 november staat de Zegerplasloop weer op het programma. Een loopfestijn voor jong en oud. Tijdens de Zegerplasloop krijgen de deelnemers diverse mooie locaties van Alphen aan den Rijn te zien. Een bijna geheel autovrij parcours door het Zegerslootgebied en om de Zegerplas. Door de verschillende afstanden is er voor zowel de beginnende loper als voor de ervaren loper een uitdaging. 

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

18 november: NN Zevenheuvelenloop

De herfstklassieker tussen Nijmegen en Groesbeek. Op het uitdagende parcours van 15 km kom je een aantal pittige klimmetjes tegen, waaronder op de Zevenheuvelenweg waar het op en neer gaat. De laatste 5 km kun je lekker uitbollen naar de finish op de Groesbeekseweg. Is 15 km te lang voor je? Dan kun je op zaterdagavond meedoen aan de Zevenheuvelennacht. Het parcours langs het bos wordt sfeervol verlicht. De deelnemers versieren zichzelf ook met allerlei lampjes en hesjes.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

25 november: Vechtstreek in Beweging Trimlopen

In de trimloop worden er ronden van 5 km gelopen door het bosrijke recreatiegebied ‘de Maarsseveense Plassen’. Het parcours loopt rond de grote plas en is geheel verhard en autovrij. Alle lopers kunnen vrijblijvend hun eigen afstand en snelheid bepalen. Dit maakt de VIB-lopen ideaal als trainingsmogelijkheid voor geoefende lopers in hun training naar de grotere wedstrijden, maar ook ideaal voor lopers die een eenmalige persoonlijke prestatie willen neerzetten. Voor de jeugd is er een 2,5 km loop en voor de volwassenen varieert het tussen 5 km en een halve marathon.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

18 november: De Ronde Venen Marathon

De tweede editie van De Ronde Venen vindt plaats op 18 november. De marathon gaat over een uniek parcours. Dit bestaat uit een grote ronde dat door alle acht dorpen van de gemeente gaat. Je komt langs rustige wegen, riviertjes, vaarten, een voormalig spoorbaan en natuurgebieden. Naast de marathon kan ook de 10 km gelopen worden.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Kalender

Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen volgende maand waaraan je kunt meedoen. Voor een compleet overzicht kijk je in onze kalender.

Bron: wedstrijdorganisatoren