Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor november.

4 november: Bergrace by Night

De Bergrace by Night vindt dit jaar voor de veertigste keer plaats en de organisatie belooft nog meer licht- en geluidseffecten dan voorgaande jaren. De start is om 21.00 uur ’s avonds in het centrum van Wageningen. Er zijn verschillende afstanden, variërend van 3,3 tot 11,6 kilometer, en het parcours is deels onverhard. Het evenement wordt voorafgegaan door een flitsende warming-up en afgesloten met een grote danceparty.

6 november: Holapress Valkenloop

Over een geheel verhard parcours worden tijdens de Holapress Valkenloop in Valkenburg diverse afstanden gelopen. Er is een kidsrun van 1 kilometer, die om 11.00 uur tegelijk van start gaat met de langste afstand: 21,1 kilometer. Ook kan je je opgeven voor 7,1 of 12,5 kilometer (start respectievelijk 13.00 en 12.00 uur). Leden van de Atletiekunie en jaarabonnees op Hardlopen.nl krijgen korting bij voorinschrijving.

12 november: 49e Mosselloop

In Burgh-Haamstede organiseert Atletiekvereniging Delta Sport op zaterdag 12 november de 49e editie van de Mosselloop, met afstanden van 3, 6 en 8 kilometer over een autovrij parcours van fiets- en voetpaden. Voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar is er een scholierenloop.

20 november: Twee Bruggenloop

Met vijf verschillende afstanden tussen de 1,5 en 15 kilometer biedt de Twee Bruggenloop in Zwolle voor elk wat wils. Na afloop staat er voor elke deelnemer een drankje klaar in de kantine van Atletiekvereniging P.E.C. 1910 en kan je als je dat wilt gebruikmaken van de douches van de vereniging.

26 november: Speculaaspoppenloop

Eind november is de Sint weer in het land en op de 26e is hij ’s ochtends in Gorssel (buurtschap Joppe, Gelderland). Daar zal hij toezicht houden op zijn Pieten, die de warming-up verzorgen voor de lopers. Samen zullen zij de lopers aanmoedigen bij de start van de 2,5, 6, 12 en 18 kilometer. Ook sportief wandelaars en nordic walkers zijn welkom bij dit vrolijke evenement. Na afloop krijgen alle deelnemers een speculaaspop.

Kalender

Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen volgende maand waaraan je kunt meedoen. Voor een compleet overzicht kijk je in onze kalender.