Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor mei.

1 mei: Parkloop #5 Arnhem

Het mooie van een Parkloop is dat 3 kilometer hardlopen voor iedereen te overzien is, zowel voor gevorderde als voor beginnende evenementenlopers. Wil je de nieuwe maand sportief beginnen? Kom dan op zondagochtend 1 mei naar Arnhem voor de volgende uit de serie Parklopen. Bij Parkloop #5 is er voor het eerst ook de 1 km Kids Parkloop. Als ouder mag je natuurlijk ook mee rennen, joggen, sprinten of wandelen.

7 mei: Kaaienloop

In het Brabantse Oosterhout kun je op zaterdag 7 mei meedoen aan de Van Mossel OPC Kaaienloop, een evenement met een jeugdloop, Atletiekunie-wedstrijd en een prestatieloop. Je loopt door het stadspark en het sfeervolle centrum van Oosterhout, waarbij het parcours uit twee of vier rondes van 2,5 kilometer bestaat.

15 mei: Outdoor madness trailrun

Heb je zin in een leuke trailrun? Kom dan op Pinksterzondag 15 mei naar het Zuid-Hollandse Bergschenhoek voor een run over het uitdagende mountainbikeparcours in het Hoge Bergse Bos. Je legt het parcours van 7 kilometer en met 183 hoogtemeters één of twee keer af, afhankelijk van welke uitdaging je aangaat. Ook is er een kidsrun over 1.000 of 1.450 meter.

22 mei: Marikenloop

Alle dames verzamelen! Op zondag 22 mei is het in Nijmegen weer tijd voor de Marikenloop, volgens de organisatie de grootste en gezelligste ladies run van Nederland. Vaste ingrediënten van dit evenement, waar meer dan 10.000 vrouwen aan de start worden verwacht, zijn de 5 en de 10 kilometer, muziek en een gezellige sportmarkt. Ook zijn er vanaf dit jaar workshops waarvoor je je kunt inschrijven: ‘Yoga voor hardloopsters’ en ‘Food ’n Running’.

29 mei: 4 Mijl van Sneek

De Waterpoort is het boegbeeld van Sneek. Tijdens dit hardloopevenement op 29 mei loop je 4 Engelse mijl door de historische binnenstad van deze Friese stad, waarbij je twee keer over de trappen van de Waterpoort loopt. Het parcours is geschikt voor wedstrijdlopers én recreanten en je kunt niet alleen in je eentje meedoen, maar ook samen met een scholen-, business of verenigingsteam. Voor de kinderen is er ook hier een kidsrun.

Foto: Rihardzz / Shutterstock.com