Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juni.

6 juni: Bedriegertjestrail

Op woensdagavond 6 juni wordt in Rozendaal (Gelderland) de 33ste editie van de Bedriegertjesloop georganiseerd door loopgroep De Bedriegertjeslopers. Je kunt hier kiezen uit 6 of 11 km. Beide afstanden beginnen met een pittig klimmetje omhoog. Daarna loop je over een aantal bospaden rond de Posbank. De laatste kilometer van beide lopen is een verharde afdaling naar de finish.

10 juni: Maastrichts Mooiste

Sportief genieten van alle mooie plekken in de binnenstad van Maastricht? Op vrijdag 8, zaterdag 9 én zondag 10 juni kan je genieten van een compleet zomerweekend om Maastricht iedere dag weer op een andere manier sportief te verkennen en te beleven! Leuk voor bewoners van Maastricht - en uniek voor mensen van (ver) buiten Maastricht. Ook hier staan er verschillende afstanden op het programma, waaronder de 10 Engelse mijl en de 10 kilometer. Studenten en liefhebbers van wat kortere afstanden kunnen zich ook aan de 5 kilometer wagen. Alle routes gaan onder andere door het mooie historische centrum van Maastricht.

16 en 17 juni: Veluwezoomtrail

De Veluwezoomtrail is de oudste trail van Nederland in één van de mooiste gebieden van ons land. Je vindt er heuvels, heide, bos, single tracks en vergezichten, bij helder weer zelfs tot aan Duitsland. In het weekend van 16 en 17 juni kun je meedoen aan een tweedaagse trail van in totaal 93 of 62 kilometer. Het is ook mogelijk om aan één losse afstand op zaterdag of zondag mee te doen. Voor kinderen en jongeren zijn er routes van 1,5 en 3 kilometer uitgezet.

17 juni: Vaderdaglopen

Zondag 17 juni is het Vaderdag. Wil je deze dag sportief doorbrengen, dan kun je onder andere terecht in Sint-Oedenrode, bij sportvereniging Fortuna ’67. Er is voor elke loper wat wils bij de Vaderdaglopen: de 5 en de 10 kilometer staan op het programma, net als de halve marathon en een jeugdloop in verschillende categorieën.

23 juni: TT-Run

Hardlopen op het heilige asfalt van het TT Circuit van Assen? Dat kan tijdens de TT Run op 23 juni, een week voor de officiële TT op het circuit zal plaatsvinden. Bij deze loop ga je al helemaal op in die MotoGP-beleving. Ook bijzonder is dat je je eigen afstand kunt kiezen: je bepaalt zelf vooraf hoeveel circuitrondes van ruim 4 km je wilt lopen. De startvakken zijn ook in MotoGP-sferen: op polepostion start de wedstrijdklasse, op de 2e startrij staat de bedrijvenklasse en op de 3e startrij staat de recreantenklasse. Loop jij ook mee op het snelste parcours van Nederland?

Raadpleeg de kalender!

Deze wedstrijden zijn slechts een greep uit het grote aantal evenementen dat in juni op het programma staat. Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen waar je volgende maand aan kunt deelnemen. Je vindt ze allemaal op de kalender van Hardlopen.nl. Kies de evenementen die bij jou passen en doe mee!