Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juni.

4 juni: Zeebodemloop

Meedoen aan de Zeebodemloop is hardlopen over een parcours waar voor de komst van de Afsluitdijk nog de Zuiderzee te vinden was. Start- en finishplaats van deze loop op zaterdag 4 juni is Lelystad. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden: een jeugdloop van 1 kilometer, 5 of 10 kilometer of een halve marathon. Als lid van de Atletiekunie krijg je korting op het inschrijfgeld. Wie de snelste tijd loopt bij de mannen of de vrouwen krijgt een eervolle vermelding op de website.

12 juni: Maastrichts Mooiste

In het zuiden van Nederland kun je je nu alvast warmlopen voor Maastrichts Mooiste op zondag 12 juni. Ook hier staan er verschillende afstanden op het programma, waaronder de 10 Engelse mijl en de 10 kilometer. Studenten en liefhebbers van wat kortere afstanden kunnen zich ook aan de 5 kilometer wagen. Tijdens de kinderloop loop je samen met anderen van je eigen leeftijd. Alle routes gaan onder andere door het mooie historische centrum van Maastricht.

18 en 19 juni: Veluwezoomtrail

De Veluwezoomtrail is de oudste trail van Nederland in één van de mooiste gebieden van ons land. Je vindt er heuvels, heide, bos, single tracks en vergezichten, bij helder weer zelfs tot aan Duitsland. In het weekend van 18 en 19 juni kun je meedoen aan een tweedaagse trail van in totaal 93 of 62 kilometer. Het is ook mogelijk om aan één losse afstand op zaterdag of zondag mee te doen. Voor kinderen en jongeren zijn er routes van 1,5 en 3 kilometer uitgezet. Heb je al eerder meegedaan aan de Veluwezoomtrail? Dan is het leuk om te weten dat het parcours helemaal veranderd is, waardoor je op plekken komt waar je eerder niet geweest bent. Startplaats is Dieren.

19 juni: Vaderdaglopen

Zondag 19 juni is het Vaderdag. Wil je deze dag sportief doorbrengen, dan kun je onder andere terecht in Sint-Oedenrode, bij sportvereniging Fortuna ’67. Er is voor elke loper wat wils bij de Vaderdaglopen: de 5 en de 10 kilometer staan op het programma, net als de halve marathon en een jeugdloop in verschillende categorieën.

26 juni: Marquetteloop

De vierde zondag in juni is traditiegetrouw de dag dat Atletiekvereniging DEM uit Heemskerk de Marquetteloop organiseert. Het programma bestaat uit de wegwedstrijd halve marathon, verschillende trimlopen (7, 14 en 21,1 kilometer), een Team Run en een Kids Run van 1,3 of 3,3 kilometer.

Foto: Shutterstock