Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juli.

1 juli: Run voor KIKA

Op zondag 1 juli gaan we in het IJssportcentrum voor de 6e keer met elkaar rennen voor één doel: 95% genezing van kinderkanker. Je start bij het IJssportstadium en loopt daarna een mooie route door de parken achter de schaatsbaan en zwembad De Tongelreep. Ga de uitdaging aan met de 10 KM Run of kom in KiKa-oranje sferen met de 5 KM Orange Run. Voor de kleintjes is er een te gekke KidsRun van 200 m, 500 m en 1 km.

14 juli: Voorthuizen loopt!

Voorthuizen Loopt doorrr! In het Gelderse Voorthuizen kun je op 14 juli meedoen aan de zesde editie van Voorthuizen Loopt! Bij deze sfeervolle loop kun je kiezen uit een 5 en 10 km op een gecertifieerd parcours. Daarnaast is er een Kidsrun en een bedrijvencompetitie. Sfeer en sportieve gezelligheid kenmerken de rijke hardloop historie in Voorthuizen. Na het succes bij de voorgaande edities is het aan te raden vooraf in te schrijven!

14 juli: Stratenloop Tuitjenhorn

In Tuitjenhorn (Noord-Holland) wordt de 70e Stratenloop georganiseerd. Bij deze stratenloop loop je lekker veel rondjes door het dorp: de 5 km is 4 grote rondes en de 10 km 8 rondes. Voor kinderen is er een kleiner rondje uitgezet voor hun stratenloop van 0,5 tot 2,5 km. Een prachtige stratenloop in het mooie dorp Tuitjenhorn, met start en finish bij de kerk.

11, 18 en 25 juli: De Krim Strandloop

Waddeneiland Texel is deze zomer vanaf 11 juli elke woensdagavond het decor van een mooie strandloop. Iedere loop is weer anders, met de ene week hoog water en mul zand en de andere week prachtig vlak zand. Je kunt kiezen uit afstanden van 4 en 8 kilometer, of 1.200 meter voor de jeugd tot 12 jaar. De loop begint elke woensdagavond om 19.30 uur bij Strandpaviljoen Paal 28.

29 juli: 3Plassenloop Zoetermeer

Road Runners Zoetermeer organiseert iedere laatste zondag van de maand de 3Plassenloop. Het als zeer snel bekend staande parcours is 5 kilometer lang en loopt langs de Zoetermeerseplas en rond de Noordhovense- en Benthuizerplas. Voor de kinderen is er een Kinderloop van 1 kilometer. Inschrijven kan gewoon op de dag zelf. De start is om 10.00 uur voor de kinderen en 10.30 uur voor de andere deelnemers.

Raadpleeg de kalender!

Deze wedstrijden zijn slechts een greep uit het grote aantal evenementen dat in juli op het programma staat. Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen waar je volgende maand aan kunt deelnemen. Je vindt ze allemaal op de kalender van Hardlopen.nl. Kies de evenementen die bij jou passen en doe mee!