Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juli.

2 juli: Rotterdam Ekiden

Een Ekiden is een Japanse estafetteloop, waarbij Eki ‘plaats’ betekent en Den ‘bezorgen’. Vroeger was het in Japan namelijk gebruikelijk dat lopers belangrijke documenten razendsnel van de ene naar de andere plaats brachten. Ekiden, op zaterdag 2 juli in Rotterdam, is gebaseerd op deze traditie. Een sjerp, de Tasuki, staat symbool voor het pakket met documenten. Je vormt een team van zes personen waarbij iedereen een eigen afstand loopt: 5, 10, 5, 10, 5 en tot slot 7,195 kilometer. Samen leg je tijdens dit bijzondere evenement dus een marathon af.

3 juli: Bergrace Trail Goudsberg & Het Wekeromse Zand

Op zondag 3 juli daagt de natuur in het oeroude gebied van de Goudsberg en Het Wekeromse Zand in Gelderland je uit om een trailrun van 8, 14, 28 of 42 kilometer af te leggen. De Goudsberg kent veel korte steile klimmen bij de zandafgraving en een aantal langere hellingen in het omliggende bos. Bij de erosiegeulen komt behendigheid goed van pas. Het Wekeromse Zand is een duinlandschap met veel zandduinen en bomen. Bijna elke stap in het rulle zand vraagt hier iets extra’s van je. Door de mooie natuur is deze trailrun echt een combinatie van inspannen en genieten. De start is in Lunteren.

10 juli: Brooks 10K

De Brooks 10K Champions Run wordt zonder twijfel één van de gaafste hardloopevenementen van dit jaar. In het hart van Amsterdam loop je in de voetsporen van de topatleten van Europa, die vlak daarvoor hebben gestreden om de titel Europees kampioen halve marathon. Onderweg passeer je onder andere het Vondelpark, de Albert Cuypmarkt en natuurlijk de Amsterdamse grachten.

Lees ook: Brooks 10K: loop in de voetsporen van de kampioenen en Khalid Choukoud en Ellen van Langen verkennen het Brooks 10K-parcours

13, 20 en 27 juli: De Krim Strandloop

Waddeneiland Texel is deze zomer vanaf 13 juli elke woensdagavond het decor van een mooie strandloop. Iedere loop is weer anders, met de ene week hoog water en mul zand en de andere week prachtig vlak zand. Je kunt kiezen uit afstanden van 4 en 8 kilometer, of 1.200 meter voor de jeugd tot 12 jaar. De loop begint elke woensdagavond om 19.30 uur bij Strandpaviljoen Paal 28.

31 juli: 3Plassenloop Zoetermeer

Road Runners Zoetermeer organiseert iedere laatste zondag van de maand de 3Plassenloop. Het als zeer snel bekend staande parcours is 5 kilometer lang en loopt langs de Zoetermeerseplas en rond de Noordhovense- en Benthuizerplas. Voor de kinderen is er een Kinderloop van 1 kilometer. Inschrijven kan gewoon op de dag zelf. De start is om 10.00 uur voor de kinderen en 10.30 uur voor de andere deelnemers.

Wil je weten aan welke andere evenementen je in juli kunt deelnemen? Zoek het op in de evenementenkalender op Hardlopen.nl. 

Foto: Shutterstock