Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor februari.

3 februari: Centraal Beheer Midwinter Marathon

Op 3 en 4 februari wordt in Apeldoorn de Midwinter Marathon georganiseerd. Dit loopevenement werd in 1974 voor het eerst georganiseerd en is daardoor een echte klassieker. De afgelopen jaren is dit evenement sterk gegroeid, vooral op de Acht van Apeldoorn. Bij deelname aan de Centraal Beheer Midwinter marathon ontvang je bovendien korting op het toegangsbewijs voor de ASICS NK junioren (10 - 11 februari) en de AA Drink NK indoor senioren (17 - 18 februari), waar veel topatleten aan de start zullen staan.

10 februari: CPC-testloop

In aanloop naar de NN CPC loop organiseert atletiekvereniging Haag Atletiek een serie CPC-testlopen. Er kan als afstand gekozen worden tussen de 7,5 km of de 15 km. 10 februari vindt de tweede testloop plaats die georganiseerd wordt rondom het terrein van Haag Atletiek in aanloop naar de NN CPC loop op 11 maart 2018. Bovendien kondigde atletiekvereniging Haag Atletiek aan dat topatleet Khalid Choukoud aan de start zal staan. Choukoud ziet de halve marathon in Den Haag als laatste test voor de marathon van Rotterdam in april.

17 februari: De Zwaarste 10 van Zeeland

De Zwaarste 10 van Zeeland wordt in 2018 voor de elfde keer georganiseerd. Deze crosswedstrijd is door het bos van Westenschouwen en er kan gekozen worden tussen twee afstanden: 6,5 km en 10 km. Er is door de organisatie gezocht naar een loodzwaar parcours met mul zand en flinke heuvels onderweg. Het heet dan ook niet voor niets de zwaarste 10 van zeeland. De opbrengst van deze loop komt geheel ten goede aan de goede doelen van de Roparun.

18 februari: BAV Wintercup

De Wintercup bestaat uit een serie van drie wedstrijden en recreantenloop. Het is één van de oudste wedstrijden van ons land en wordt dit seizoen 2017 – 2018 voor de 43e keer georganiseerd. 18 februari vindt de derde wedstrijd uit de reeks plaats. Het parcours loopt door de bossen van Baarn met een afwisselende ondergrond. Inschrijven kan nog op de dag zelf.

25 februari: 3plassenloop

Iedere laatste zondag van de maand organiseert Road Runners Zoetermeer de 3Plassenloop. Het parcours van 5 kilometer loopt over nagenoeg verkeersvrije, geasfalteerde fietspaden langs de Zoetermeerseplas en rond de Noordhovense- en Benthuizerplas. Het parcours staat bekend als zeer snel. Inschrijving alleen op de dag zelf vanaf 09:30 uur in het clubgebouw van Road Runners.

Raadpleeg de kalender!

Deze wedstrijden zijn slechts een greep uit het grote aantal evenementen dat in februari op het programma staat. Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen waar je volgende maand aan kunt deelnemen. Je vindt ze allemaal op de kalender van Hardlopen.nl. Kies de evenementen die bij jou passen en doe mee!