Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor februari.

5 februari: Centraal Beheer Midwinter Marathon

Volgend weekend is de 44ste Centraal Beheer Midwinter Marathon in Apeldoorn. Dit is een bijzonder evenement: deze winterse loop werd nog nooit afgelast en is daarmee het oudste evenement dat onafgebroken werd gehouden. In 2012 werd de Midwinter Marathon uitverkozen tot leukste hardloopevenement van Nederland. Het parcours begint en eindigt op de koninklijke Loolaan van Apeldoorn en voert verder door bosrijke en heuvelachtige omgeving. Je kunt kiezen voor de Asselronde van 25 km, de Mini Marathon van 10 Engelse Mijl, de Acht van Apeldoorn en de Kidsrun van 1 km.
Bekijk dit evenement in de kalender.

12 februari Schutrups Winter Trail

In het Drentse Exloo wordt op 12 februari in de bossen een mooie trail uitgezet van 4 of 8 mijl. Het is een ruig parcours, waarbij je flink wordt uitgedaagd. De Shutrups Winter Trail is een onderdeel van Shutrups Loopcircuit. Ook goed om te weten: als Hardlopen.nl-abonnee krijg je korting bij voorinschrijving op dit evenement.
Bekijk dit evenement in de kalender.

12 februari: Maastricht Urban Trail (Maastricht)

Een parcours dwars door de straten en gebouwen van Maastricht. Dat gaat op zondagochtend 12 februari gebeuren tijdens de eerste Maastricht Urban Trail. Bij het concept van de Urban Trail draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours van ongeveer 10 km. Het parcours begint voor bij de Tapijnkazerne en voert daarna onder andere langs en door de Cellebroederskapel, de Domincanen-boekhandel en poppodium de Muziekgieterij. Na de finish is er een ontbijt samen met alle lopers.
Bekijk dit evenement in de kalender.

19 februari: Buitenhoutcross (Almere)

De Buitenhoutcross is de finalewedstrijd van de CrossCup Almere, een serie crosswedstrijden die wordt georganiseerd door AV’81. Het parcours is volledig onverhard, spikes of trailrunning schoenen komen hier dus wel van pas! Je kan kiezen uit de afstanden 1 km, 2 km, 4 km, 6 km en 8 km.
Bekijk dit evenement in de kalender.

Diverse Road2Rotterdam trainingslopen

In aanloop naar de NN Marathon Rotterdam (9 april 2017) worden er door heel Nederland trainingslopen georganiseerd. Met deze trainingen kun je je optimaal voorbereiden op de marathon, het is ook een mooie kans om de noodzakelijke lange duurlopen samen te lopen. Dat maakt het ook een stuk leuker! In februari worden duurlopen van 25 km en 30 km gepland. Je kunt je aansluiten bij de groepen in Landsmeer, Breda, Brunssum, Groningen, Nijmegen, Vught en Rotterdam.
Meer informatie over deze Road2Rotterdam Trainingslopen.

Raadpleeg de kalender!

Deze wedstrijden zijn slechts een greep uit het grote aantal evenementen dat in december op het programma staat. Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen waar je volgende maand aan kunt deelnemen. Je vindt ze allemaal op de kalender van Hardlopen.nl. Kies de evenementen die bij jou passen en doe mee!