Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor december.

3 december: Eurozorg Sintloop

Sinterklaas is in het land en dus is het tijd voor alweer de 33ste editie van de Eurozorg Sintloop in Heerde. De Sintloop heeft in de afgelopen jaren snel aan populariteit gewonnen, getuige de toename van het aantal deelnemers van 120 naar inmiddels 500. Naast de kortere afstanden voor de jeugd, staan weer de vijf en de tien kilometer op het programma, beide gecertificeerd door de Atletiekunie. De ronde van vijf kilometer, die door de deelnemers aan de tien kilometer twee maal wordt afgelegd, voert door het mooie Gelderse land. Het is dezelfde route als van de Zwolse Bosloop. Om 1:15 uur geeft niemand minder dan Sinterklaas zelf het startschot voor de 5km en even later gaat de 10 km van start.

10 december: Midwinterduinloop

Een week na de Eurozorg Sintloop is het tijd voor de Midwinterduinloop in Egmond aan Zee. Het is een schitterende tijd om niet alleen de verharde wegen, maar ook bos- en duinpaden te belopen en dat is precies wat je kunt doen in de Midwinterduinloop. Het parcours van beide afstanden, de 7,6 en 16,8 kilometer, voert de lopers door het bos, de duinen en over de heide van het Noord-Hollands Duinreservaat, waar je zomaar de route van een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kunt kruisen. Het is een leuk en uitdagend evenement voor elke loper, maar zeker wanneer je in training bent voor de Saucony Egmond Halve Marathon of kwart marathon, mag de Midwinterduinloop eigenlijk niet ontbreken in je trainingsschema. Beide afstanden zijn een ideale voorbereiding!

17 december: Leisure Kerstloop

Ook de kerst nadert en dus is ook de Leisure Kerstloop in Dronten weer onderdeel van de kalender. Op zaterdag 17 december wordt alweer de 28ste editie gelopen. Wie zich voor 11 december inschrijft voor de 5 of 10 kilometer of de halve marathon, ontvangt een startnummer met voornaam. Bovendien is deze keer voor 3,50 extra een blijvende herinnering in de vorm van een medaille beschikbaar. De Kerstloop, die de lopers onder meer voert door het Van Veldhuizenbos, wordt overigens voor de laatste maal op zaterdag gehouden. In het belang van winkeliers én deelnemers wordt in 2017 in het laatste weekend voor de kerst voor de zondag gekozen.

18 december: Parklopen XL

Parklopen XL is een prestatieloop over ruim zeven kilometer door twaalf aaneengesloten parken en tuinen in Arnhem. Het startshot valt in Park Presikhaaf in drie tempogroepen en vervolgens wordt via een uitdagend parcours koers gezet richting Park Sonsbeek, waarna wordt gefinisht bij het Watermuseum. In Grand Café Aan De Beek staat vervolgens een voor deze tijd passend kopje warme snert op de deelnemers te wachten. Wie Parklopen kent, weet overigens dat Parklopen XL het slotakkoord is van een jaar lang elke maand Parklopen Park Sonsbeek. En zoals elke maand zijn er ook bij Parklopen XL flink wat hoogtemeters te overbruggen. Het startschot valt om 9:30 uur.

26 december: AVON Heerlen Kerstcross

Op 2e kerstdag is de Brunssummerheide traditioneel het atletiekdomein voor wedstrijdatleten en trimmers die daar hun cross afleggen. Atletiekvereniging AVON uit Heerlen biedt jong en oud alweer voor de 55ste maal de gelegenheid om deel te nemen op een selectief parcours. Naast een flink aantal jeugdevenementen wordt als vanouds de korte en de lange cross gehouden, waarin klassementen worden opgemaakt in de categorieën dames/heren senioren, masters 35 tot 45, 45 tot 55 en 55 en ouder. Aansprekende namen als Tonnie Dirks, Cor Lambregts, Peter Rusman en Patrick Stitzinger gingen hier in het verleden met de prijzen aan de haal. De korte cross start om 10:00 uur en de lange cross begint om 14:00 uur.

Raadpleeg de kalender!

Deze wedstrijden zijn slechts een greep uit het grote aantal evenementen dat in december op het programma staat. Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen waar je volgende maand aan kunt deelnemen. Je vindt ze allemaal op de kalender van Hardlopen.nl. Kies de evenementen die bij jou passen en doe mee!