Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor augustus.

Elke dinsdag- en woensdagavond: Social Run

Of het zonnetje nou lekker schijnt of de regen met bakken uit de hemel komt: de Social Run gaat elke week door. Op dinsdagavond kun je terecht in Nijmegen, waar je door het eeuwenoude centrum rent, een brug beklimt of hardloopt door het bekende Kronenburgerpark. Op woensdagavond wordt er gelopen in Arnhem, waar je dwars door het centrum rent of juist één van de stadsparken opzoekt. Wekelijks wordt er 6 tot 8 kilometer hardgelopen, op een snelheid tussen de 9 en 12 kilometer per uur. Zoals de naam van het evenement al zegt staat het sociale aspect centraal: gezelligheid en het ontmoeten van mensen met dezelfde passie. Ook leuk om mee te doen als je in deze regio op vakantie gaat!

3 augustus: Vakantietrimloop

In het Noord-Brabantse Eersel kun je op woensdag 3 augustus meedoen aan de laatste van vier Vakantietrimlopen. Een rondje is 1.350 meter lang en je mag zelf kiezen hoeveel je er rent, met een maximum van vier rondjes. De jeugd start om 19.45 uur bij Natuurpoort Ter Spegelt, alle anderen om 20.00 uur. De Vakantietrimloop is een mooi opwarmertje voor de PlusParelrun, een gloednieuwe loop door het buitengebied van Eersel die eind september plaatsvindt. Na afloop van de Vakantietrimloop is er een loterij met leuke prijzen.

20 augustus: 6 uur van Den Helder

Hardlopers met een lange adem kunnen zich op zaterdag 20 augustus uitleven in Den Helder. Bij deze 6 uursloop telt niet de tijd, maar de afstand. Gedurende zes uren loop je rondes over het parcours van de Helderse Ren en Tourclub DOK, dat ongeveer 1500 meter lang is. Vind je zes uren hardlopen iets te lang? Dan mag je ook drie uren of één uur lopen of meedoen als estafetteteam van maximaal zes personen.

22 augustus: Hardloopvierdaagse Spark

Atletiekvereniging Spark uit Spijkenisse organiseert van 22 tot en met 25 augustus een heuse hardloopvierdaagse. Deelnemers mogen zich elke dag wagen aan een afstand van 5 of 10 kilometer. Het parcours leidt door de parken van Spijkenisse. Jongeren kunnen dagelijks meedoen aan de 600 of de 1200 meter op de atletiekbaan van de vereniging. Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van Spark mag op de eerste avond, maandag 22 augustus, iedereen meedoen, zodat je ook mensen kunt meenemen die niet kunnen hardlopen: er is dan onder andere een rollatorrace en een rolstoelrace.

27 augustus: 47e Sneek-Bolsward-Sneek

Wat Luik-Bastenaken-Luik is voor de wielrenners, is Sneek-Bolsward-Sneek binnen Friesland voor het hardlopen: een echte klassieker. Het parcours van deze loop is exact 20 kilometer lang en is gecertificeerd door de Atletiekunie. Je kunt ook meedoen aan een 5 en een 10 kilometer prestatieloop. Voor de jeugd is er een loop van zo’n 1300 meter. De start is bij atletiekvereniging Horror in Sneek.

Wil je weten aan welke andere evenementen je in augustus kunt deelnemen? Zoek het op in de evenementenkalender op hardlopen.nl 

Foto: Shutterstock