Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor april.

2 april: Sky Radio Rokjesdagloop - Amsterdam Ladiesrun

De Rokjesdagloop is met afstanden van 5 en 10 km toegankelijk voor alle vrouwen: jong en oud, beginner en ervaren loopsters. Het event is een ode aan de lente en aan Martin Bril die de term 'rokjesdag' bedacht. Dit evenement staat in het teken van het goede doel: Stichting MS Research. Daarom is aan het  programma ook een wandeltocht van 5, 10 of 15 km toegevoegd, zodat het ook toegankelijk is voor MS patiënten.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

9 april: NN Marathon Rotterdam

De NN Marathon Rotterdam is al jaren het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Rotterdam zal tijdens de 37e editie op zondag 9 april weer op zijn kop staan met meer dan 950.000 supporters langs de kant van de weg. Vooral bij de start en finish op de Coolsingel zal het druk zijn met publiek. Het marathonparcours bestaat eigenlijk uit twee grote lussen langs alle highlights van de Maasstad: de Erasmusbrug, De Kuip, de Maashaven en natuurlijk de grote ronde om de Kralingse Plas. Het parcours van de NN Marathon Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Het parcoursrecord staat nu op 2:04:52 uur.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

17 april: De Halve van De Haar

Op Tweede Paasdag wordt een uniek hardloopevenement georganiseerd rond Kasteel de Haar: de Halve van De Haar. Bij deze halve marathon start je in de kasteeltuinen en loop je verder door het pittoreske Haarzuilens, langs de Haarrijnse Plassen en door de oude dorpskern van Vleuten. De finish is in het dorp van Haarzuilens. Behalve een halve marathon kun je hier ook een kwart marathon (10,5 km), een achtste marathon (5,25 km) en diverse jeugdlopen doen.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender. 

23 april: Enschede Marathon

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland. Het parcours bestaat uit een grote ronde rond de omgeving van Enschede met een heen-en-weer-stuk richting de Duitse grens. Deze ronde van 21 km moet twee keer worden afgelegd. Behalve een hele marathon kun je hier ook een halve marathon, een 10 km, een 5 km en een 1 km doen.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

27 april: Koningsloop Harderwijk

Je kunt op Koningsdag over de rommelmarkt struinen, maar je kunt natuurlijk ook aan een hardloopevenement meedoen. Zoals in Harderwijk aan de Koningsloop, georganiseerd door AV Athlos. Bij deze loop kun je kiezen uit een Kidsrun van 1 km en een Volksloop van 5 km. Start en Finish in de omgeving van de strandboulevard. De loop gaat via het Wellenpad en Zeepad langs de oevers van het Wolderwijd.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.