Evenementen

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende maand meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor de maand mei.

4 mei: Hunebedloop (Borger)

Recreatieloop vanuit het centrum van Borger naar het mooie buitengebied, Je loopt langs de wereldberoemde Hunebedden. Voor de jeugd is er de Oekloop. De afstanden over het deels onverharde parcours zijn 1, 5 en 10 kilometer.

11 mei: Kamerikse Weteringloop (Kamerik)

Een recreatieve hardloopwedstrijd midden in het Groene Hart van Noord-Holland over 5 kilometer, 10 kilometer en 10 Engelse Mijl. Dwars door de Utrechtse dorpen Kamerik en Kanis en natuurlijk langs de Kamerikse Wetering.

18 mei: Gerard Tebroke Memorial (Aalten)

De Gerard Tebroke Memorialloop is een sfeervol evenement in het centrum van Aalten met start en finish op de Markt, die speciaal voor deze wedstrijd wordt omgebouwd tot een prachtige hardlooparena. Deze loop kent naast een 5 kilometer ook een 10 kilometer.

25 mei: Halve van Hoogvliet (Rotterdam)

Deze Halve Marathon (gecertificeerd parcours), 10 kilometer en 5 kilometer gaan over een bijzonder afwisselend parcours. Door bos, langs water, door de grienden en over de groene golfbaan. Goede verzorging onderweg, pacers, een mooie medaille om mee te pronken, tijdwaarneming en... supergezellig! Afgelopen jaar waren er 1.000 deelnemers bij de Halve van Hoogvliet.

26 mei: Brandloyalty Vestingloop (‘s-Hertogenbosch)

De Vestingloop voert de deelnemers langs de Bossche vesting en de finish is prachtig op plein De Parade onder de beroemde Sint-Jans Kathedraal. Op zondag 26 mei 2019 vindt alweer de 14e editie van de Vestingloop 's-Hertogenbosch plaats. Er is een 15 kilometer wedstrijd en er zijn trimlopen over 5, 10 of 15 kilometer.

Door Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.