Beleving

In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 lopen in kerstsfeer uitgezocht. Lopen op kerstklanken langs fraai verlichte kerstbomen en na afloop glühwein en warme chocolademelk. Deze 5 hardloopevenementen geven je na afloop in deze donkere dagen gegarandeerd een goed gevoel richting Kerstmis.

Ugly Sweater Run

Op zaterdag 15 december staat het Vondelpark in Amsterdam in het teken van de vrolijkste 5 kilometer van het jaar, de Ugly Sweater Run. Loop in je foutste kersttrui mee door het bekendste park van Nederland. De organisatie zorgt voor de kerstman, Wham, warme chocolademelk en gegarandeerd nepsneeuw. De warming up en de best dressed prices zijn om 15.00 uur bij het openluchttheater, de start is om 15.30 uur.

www.uglysweaterrun.nl

Leisure World Kerstloop

Op zondag 16 december staat Dronten in het teken van de Leisure World Kerstloop. Het is inmiddels de 30e editie van deze klassieker op de weg richting Kerstmis. Naast een Halve Marathon zijn er ook een 10 kilometer en een 5 kilometer. Het parcours is snel, verkeersvrij en geasfalteerd. Dus goed voor iedereen die voor de kerst en oud en nieuw nog één keer wil vlammen.

www.kerstloopdronten.nl

Papendal Nightrun

Op 21 december is op sportcentrum Papendal in Arnhem de tweede editie van de Papendal NightRun of Nightwalk. Dit keer de Christmas edition. Een spetterend nachtelijk loopavontuur van 5 of 10 kilometer op het terrein waar normaal topatleten als Dafne Schippers en Churandy Martina trainen. Je loopt in het donker en passeert onderweg spectaculaire lichtzones met passende muziekacts. Na afloop is er natuurlijk warme chocolademelk.

www.papendal.nl

Avondkerstloop Nispen

Op zaterdagavond 22 december is in Nispen de 7e editie van de Avondkerstloop. Met een unieke start vanuit de plaatselijke kerk is er een parcours door de in kerstsfeer verlichte en versierde straten van de Brabantse grensplaats. Naast een 5 en 10 kilometer is er ook een kidsrun, een 5 kilometer fun Nighttrail en een 6 kilometer wandeling.

www.avondkerstloop.nl

AVON Kerstcross

Op woensdag 26 december (tweede kerstdag) staat het Limburgse Heerlen in het teken van de 57e AVON Kerstcross. Op een parcours op de Brunssummerheide, met misschien wel een dun laagje sneeuw, biedt Atletiekvereniging AVON jong en oud de gelegenheid deel te nemen aan een echte cross op een selectief parcours. Voor iedere finisher is er een herinnering. De mogelijkheid om ook tijdens de kerstdagen lekker sportief bezig te zijn.

www.avonheerlen.nl

Door Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.